Navijači Zrinjskog, poznati kao “Ultrasi”, su tokom finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine izazvali kontroverze tvrdeći da su njihove akcije simboličan način pokazivanja nefunkcionalnosti države BiH.

Na sjevernoj tribini stadiona Bilino Polje, nekoliko stotina navijača Zrinjskog demonstrativno je okrenulo leđa prilikom intoniranja himne Bosne i Hercegovine, kao što se može vidjeti na fotografijama i snimkama koji su se pojavili na društvenim mrežama.

Njihov čin je izazvao rasprave i podijeljena mišljenja, s obzirom da navijači tvrde da su time htjeli izraziti svoje nezadovoljstvo prema trenutnom stanju u državi. Oni smatraju da BiH kao država nije funkcionalna, te da se njihov potez može tumačiti kao kritika političke situacije i nedostatka napretka u rješavanju ključnih problema.

Reakcije na društvenim mrežama su raznolike, s nekim korisnicima koji podržavaju njihovu gestu kao legitimni način izražavanja političkih stavova, dok drugi osuđuju njihovu akciju smatrajući je nepoštovanjem prema državi.

Ova situacija dodatno je produbila rasprave o političkom stanju i funkcioniranju države BiH, potičući građane na razmišljanje o budućnosti zemlje i potrebi za iznalaženjem održivih političkih rješenja.