Naslovna Svijet Zversko ubistvo: Ukrajinski vojnici hicima u glavu obračunali se sa 10 ruskih...

Zversko ubistvo: Ukrajinski vojnici hicima u glavu obračunali se sa 10 ruskih ratnih zarobljenika

0

Ukrajinski vojnici cialjno su ubili, hicima u glavu, više od 10 zarobljenih ruskih vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Kako dodaju u Ministarstvu ovaj zločin niko neće uspeti da prikaže kao „tragični izuzetak“.

„Ciljano i metodično ubistvo koje su izvršili izopačeni pripadnici vojske Ukrajine, hicima u glavu, nad više od deset nepokretnih ruskih vojnika niko neće moći da prikaže kao ‘tragičan izuzetak’ dok kijevski režim navodno poštuje prava ratnih zarobljenika“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Rusko Ministarstvo navodi da „objavljeni novi video-dokazi masovnog krvavog obračuna ukrajinskih snaga nad nenaoružanim ruskim zarobljenicima potvrđuje divljačku suštinu aktuelnog kijevskog režima na čelu sa Vladimirom Zelenskim i onima koji ga štite i podržavaju“.

Takođe se navodi da će Zelenski i njegovi saradnici morati da odgovaraju pred sudom istorije, narodima Rusije i Ukrajine za svakog mučenog i ubijenog ruskog ratnog zarobljenika.

Zversko ubistvo ruskih zarobljenika je uobičajena praksa u ukrajinskim jedinicama, koju Zapad ne primećuje, ističu u Ministarstvu.

Ministarstvo je saopštilo i da ukrajinski vojnici koji su se ove nedelje predali tretiraju u skladu sa zahtevima Ženevske konvencije.

Istovremeno, predsednik Saveta pri predsedniku Rusije za razvoj civilnog društva i ljudska prava Valerij Fadejev izjavio je da će video na kojem je prikazan ubistvo ruskih vojnika poslati međunarodnim organizacijama.

Podsetimo, radi se o video-snimku obračuna ukrajinskih snaga sa ruskim zarobljenicima u Makejevki koji se pojavio na internetu.

Exit mobile version