Žarko Pejanović, pobjednik crnogorskog takmičenja u ležanju, upao je u redakciju dnevnih novina Dan i fizički napao zaposlene te je lomio inventar, jer mu se, kako navode, nije svidio naslov i titula “najvećeg džabalebaroša” što je ustaljeni naziv za pobjednika takmičenja.

Iz redakcije spomenutih novina izvijestili su o incidentu te su naveli da je jedan od zaposlenih u Danu povređen.
Pejanović je bio nezadovoljan što je u tekstu s takmičenja u ležanju na kojem je pobijedio, pisalo da je “najveći džabalebaroš”.

Iz Dana su naveli da je većina portala u Crnoj Gori i regiji objavila informacije s takmičenja u Brezni i svi su koristili isti pojam “najveći džabarebaloš” što je ustaljena “titula” za pobjednika u ovom takmičenju.

Navedeno je da su pripadnici policije izašli na mjesto događaja gdje su zatekli Ž.P. (28) koji je, nezadovoljan objavljenim tekstom u ovom mediju, o takmičenju koje se održalo prethodnih dana u jednom etno selu u Plužinama, a u kojem je isti učestvovao, fizički napao tehničkog urednika redakcije A.J., te polomio staklo i dio inventara u ovim prostorijama.

Pejanović je izdržao 60 sati ležeći te je osvojio 350 eura, rafting, vikend u etnoselu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada sponzora.

Neobično takmičenje organizira se dvanaestu godinu zaredom, a rekord od 117 sati ležanja i dalje drži Podgoričanka Dubravka.