Spisateljica ljubavnih romana koja je napisala roman pod nazivom “Kako ubiti muža” proglašena je krivom za ubistvo svog muža koje se desilo prije četiri godine.

Nensi Krempton Brofi (71) osuđena je juče za ubistvo drugog stepena nakon što je američka porota u Portlandu tokom dvodnevnog suđenja razmatrala smrt kuvara Danijela Brofija, javilaju strani mediji.

Ovaj 63-godišnjak je ubijen 2. juna 2018. dok se pripremao za posao u Oregonskom kulinarskom institutu u jugozapadnom Portlandu. Krempton Brofi nije pokazala nikakvu vidljivu reakciju kad je čula presudu u prepunoj sudnici.

Liza Maksfild, jedna od njenih advokata, rekla je da tim odbrane planira da uloži žalbu.

To dolazi nakon što su tužioci rekli porotnicima da je Krempton Brofi bila motivisana novčanim problemima i polisom životnog osiguranja.

Ona je tokom suđenja rekla da nije imala razloga da ubije svog muža i da su njihovi finansijski problemi uglavnom riješeni, ali otkriveno je da je posjedovala istu marku i model pištolja koji je korišćen za ubistvo njenog muža, iako policija nikada nije pronašla oružje.

Krempton Brofi je takođe viđena na snimcima nadzornih kamera kako se vozi do i od kulinarskog instituta, pokazali su sudski dokazni predmeti i sudsko svjedočenje.

Ona je tokom suđenja svjedočila da je njeno prisustvo u blizini kulinarske škole na dan smrti njenog muža bila puka koincidencija i da je parkirala u tom području da radi na svom pisanju.

Ostala je u pritvoru od hapšenja u septembru 2018. godine, a presuda će joj biti izrečena 13. juna.