U Berlinu je sprečen pokušaj terorističkog napada na ruske novinare i članove njihovih porodica, saopštila je Ambasada Rusije u Nemačkoj.

Stručnjaci za uklanjanje eksploziva su potvrdili da je predmet u udubljenju kuće u kojoj žive ruski novinari u Berlinu najverovatnije eksplozivna naprava, navedeno je u saopštenju.

Sumnjivi predmet koji je bio sakriven u jednom od udubljenja u zidu objekta, sastojao se od velikog kanistra napunjenog tečnošću, za koji su lepljivom trakom bile zakačene plastična flaša i plinska boca povezane žicama.

Ambasada Rusije je uputila notu Ministarstvu inostranih poslova Nemačke sa zahtevom da sprovede istragu o ovom pokušaju terorističkog napada i u kontaktu je s policijom, koja vodi istragu o ovom slučaju.

„Istraga je u toku, angažovani su Generalno tužilaštvo Berlina i Odeljenje za državnu bezbednost“, izjavio je za Sputnjik predstavnik policije koji nije mogao da potvrdi da li je reč o terorističkom napadu.

Pres-služba berlinske policije je potvrdila da u ovom trenutku istražitelji utvrđuju dokaze koji su prikupljeni na licu mesta, kao i nivo opasnosti koji je predstavljala pronađena naprava.