Pijani državljanin BiH sjeo u pogrešan autobus, umjesto u Nizozemsku otputovao u Dansku

  0

  Pijani državljanin BiH zabunom je u Hamburgu sjeo u pogrešan autobus pa je umjesto nazad u Nizozemsku otputovao u Dansku.

  Kako piše Fenix-magazin, u policijskoj stanici u Flensburgu ispostavilo se da se pomorac iz BiH namjeravao autobusom vratiti iz Hamburga u nizozemski Eindhoven, gdje je na tamošnjoj autobuskoj stanici spremio svoj prtljagu s jaknom u kojoj mu je ostao novčanik, bh. pasoš i mobilni.

  Policija nije pojasnila kako je uspio bez ličnih dokumenata stići u Hamburg.

  U policijskom saopštenju se navodi da je u Hamburgu, pod uticajem alkohola, “jedan zeleni autobus zamijenio drugim zelenim autobusom” koji je vozio u Kopenhagen. Što je napravio, shvatio je tek na graničnom prelazu s Danskom.

  Kako je planirao iz Eindhovena otputovati u BiH, policija je kontaktirala bh. ambasadu u Berlinu te od njih dobila podatke o njegovom identitetu.

  Iz Ambasade BiH u Berlinu su svom 45-godišnjem pomorcu poslali kupljenu autobuku kartu kako bi se mogao iz Hamburga vratiti u Eindhoven gdje su mu ostale stvari, prenosi portal Index.

  Kako bi se uvjerili da će 45-godišnjak ovog puta ući u pravi autobus, njemački policijski službenici su ga odvezli do autobuske stanice i uveli u autobus za Eindhoven.

  Exit mobile version