Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlić, Miloš Biković, Radoš Bajić, Nenad Okanović, Seka Aleksić, Kristijan Golubović, pa i Čak Noris, promenili su imena, zgrabili puške i otišli u žarište sukoba u Ukrajini da „brane tu zemlju od agresora“. Ako vam to zvuči nestvarno, odlično, zato što tako i jeste, iako se po društvenim mrežama tvrdi suprotno.

Dok traju kriza u Ukrajini i zapadna medijska propaganda protiv Rusije, pretežno domaći korisnici društvenih mreža slikama i opisima predstavljaju mahom srpske javne ličnosti kao ukrajinske heroje koji se bore protiv „agresora“ ili su ranjeni ili poginuli u bitkama na istoku Evrope.
Uprkos tome što je većina tih fotografija objavljena iz zabave, neki su ih shvatili sasvim ozbiljno, pa su se, ni krivi ni dužni, naši glumci, pevači, političari, čak i rijaliti zvezde, našli u središtu prepirki na internetu, jer su njihove fotografije podeljene dalje više desetina puta.

Tako je Nikola Kojo na „Tviteru“ postao Nikolaj Kojčenko, general-vodnik koji „kroz prozor posmatra razoreni Kijev“.

Draganu Bjelogrliću je nadenuta uloga „ruskog okupacionog vojnika“ koji pije pivo nakon što je spalio jedno selo. Objavljena slika je, kao što možete da pretpostavite, preuzeta iz filma „Lepa sela lepo gore“.

Radoš Bajić predstavljen je kao Radašin Rakovski, „duh Kijeva“, stanovnik Žitomira i komandant ukrajinskih vazdušnih snaga koji je izašao iz penzije da bi se „borio protiv agresora“. „Srećan lov, dobri gospodine“, napisano je uz Bajićevu sliku na „Tviteru“.