MLADA oružarka Hana Gutjerez Rid (24), koja je osumnjičena da je pištolj sa bojevom municijom položila na kolica na snimanju filma “Rast”, je i ranije bila nemarna sa oružjem, piše Dejli Mejl.

Izvor koji je radio sa njom na snimanju filmova kaže da ona ima istoriju nepromišljenosti po pitanju rukovanja oružjem.

– Bila je nemarna sa oružjem, imala je običaj da maše pištoljem sa vremena na vreme. Nekoliko puta je punila oružje “ćorcima” na nebezbedan način – rekao je izvor za Dejli Bist.

Drugi izvor je optužio Gutjerez Rid da je jednom napunila pištolj i dala ga jedanaestogodišnjoj devojčici koja je glumila u filmu, a da nije obavila odgovarajuće preglede.

– Punila je pištolj na kamenitom zemljištu, i nismo je videli da proverava da li je projektil ušao u cev – rekao je izvor koji je radio sa njom na filmu “Old vej”, u kom glumi Nikolas Kejdž.

Podsećamo, čuveni glumac Alek Boldvin je u četvrtak, tokom snimanja vestern filma “Rust” (“Rđa”), pogodio snimateljku Halinu Hačins u grudi, dok je režiser DŽoel Suza, koji je stajao iza nje, ranjen i prebačen je u bolnicu.

Hačinsova je preminula na mestu nesreće, dok je Suza bio prebačen u bolnicu iz koje je kasnije pušten.

U petak je sudija Santa Fea odobrio nalog šerifovoj kancelariji za zaplenu vatrenog oružja, odeće, kamere, video kaseta i municije sa ranča Bonanza Krik u blizini Santa Fea, gde je Boldvin snimao film.