Насловна Босна и Херцеговина Додик позвао Тужилаштво БиХ да покрене истрагу због поступка министарке Турковић

Додик позвао Тужилаштво БиХ да покрене истрагу због поступка министарке Турковић

0

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је Министарство спољних послова на челу са министром Бисером Турковић неовлашћено упутило вербалну ноту Хрватској у име БиХ, чиме су, како је оценио, по ко зна који пут узурпиране надлежности Председништва. Он је позвао Тужилаштво да покрене истрагу у вези са тим питањем.

Додик је за Срну рекао да Турковићева поново самоиницијативно преузима надлежности Председништва БиХ и нарушава билатералне односе са Хрватском.

Он је указао да је Турковићева упутила вербалну ноту Хрватској, покушавајући да оствари тежње политичког Сарајева да БиХ добије слободан и неограничен приступ отвореном мору, иако БиХ нема право на то.

Турковићева је, каже Додик, пре него што је дала овлашћење да Министарство које води упути вербалну ноту Хрватској, била дужна да затражи од Председништва да заузме став о питањима која су из домена спољне политике.

Додик је нагласио да Турковићева веома добро зна да је спољна политика у надлежности Председништва БиХ, али да она и министарство које води упорно крше Устав и износе личне ставове, чиме, према његовој оцени, нарушавају углед БиХ.

Додик је позвао Тужилаштво БиХ да покрене истрагу у вези са тим питањем, пренела је РТРС.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version