Насловна Србија Брнабић: Почетком идуће седмице уговор за 11 милиона вакцина

Брнабић: Почетком идуће седмице уговор за 11 милиона вакцина

0

Премијер Србије Ана Брнабић рекла је да је у Србији до сада против вируса корона вакцинисано 438.000 људи, а почетком идуће недјеље биће потписан нови уговор о набавци 11 милиона вакцина.

Брнабићева је истакла да ће бити довољно доза за ревакцинацију јер се приликом доласка сваког контигента вакцина одмах једна половина одваја „са стране“, да би било довољно доза за ревакцинацију.

Она је навела да је Србија по стопи вакцинације апсолутно прва у региону и друга у Европи, али да се може рећи да је реално прва у Европи јер је већ обезбиједили ревакцину за све вакцинисане.

– Србија је друга у Европи, одмах иза Велике Британије, али је Британија због огромних проблема са вирусом корона и великог броја заражених, одлучила да ревакцинише људе после 12, а не после три недеље, односно, практично дају само једну дозу, што код нас није случај – рекла је Брнабићева за ТВ „Пинк“.

Брнабићева је подсјетила да Србија већ има потписан уговор о набавци 6,5 милиона доза вакцина против вируса корона.

– У понедељак или уторак потписаћемо додатни уговор за 11 милиона вакцина – најавила је премијер Србије и додала да сутра стиже одређена количина „Фајзерове“ вакцине.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version