Mladi, sedamnaestogodišnji zadnji vezni fudbaler Zvijezde 09 Dejan Popara privukao je pažnju mnogih klubova koji bi željeli da ga vide u svojoj sredini, a najzvučnija imena su svakako Štutgart i Crvena zvezda.

Interesovanje takvih klubova prija mnogo iskusnijim igračima i mnoge bi izbacilo iz kolosijeka, ali mladi Popara čvrsto stoji na zemlji.

– Svakako da je sjajan osjećaj da te gledaju i prate takvi velikani, vjerovatno i nešto najljepše što se mladom igraču može desiti. Međutim, to neće i ne smije da me ponese, ali mi je veliki dodatni motiv da nastavim sa još boljim i jačim radom. Iskreno, nisam ni razmišljao o toj temi, još sam mlad i imam dosta vremena za donošenje takvih odluka. Uostalom, ne želim ništa da radim bez dogovora sa klubom. Iskreno, volio bih da ostanem u Zvijezdi 09, da se prvo tu dokažem pa da onda odem negdje dalje – naglasio je Popara uz opasku da je od malih nogu navijač Crvene zvezde.

Rođeni Bilećanin stigao je prije tri godine u fudbalsku Akademiju ekipe iz etno-sela Stanišići, gdje je debitovao za seniorski tim.

– Bilo je to u Premijer ligi, u meču sa Čelikom odigranom u Ugljeviku, koji je završen bez pobjednika, 2:2. Dobio sam priliku u finišu te utakmice i niko tada nije bio srećniji od mene – prisjetio se Popara.

Iako je kao i svaki dječak želio da igra u napadu i postiže golove, ipak se pronašao u ulozi zadnjeg veznog.

– Bila je to odluka mog trenera još dok sam bio pionir. Nije mi bilo pravo, želio sam u napad, ali sam morao da poštujem njegovu odluku, koja je, pokazala se sada, bila potpuno ispravna – priznao je mladi fudbaler Zvijezde 09.

Seniorski tim kluba iz etno-sela Stanišići trenutno je drugi u Prvoj ligi RS, dok su juniori jesenji prvaci omladinske Premijer lige.

– Imamo zaista sjajan tim i zasluženo smo na čelu tabele. Želimo da tako ostane i do kraja prvenstva, jedini konkurent nam je Sloboda iz Tuzle i mislim da imamo realne šanse da se na kraju okitimo šampionskom titulom – poručio je mladi vezista Zvijezde 09.

Škola na prvom mjestu

Mladi fudbaler vrlo dobar je učenik trećeg razreda Ekonomske škole i kaže da školovanje i sport mogu zajedno ako se napravi dobar raspored.

– Jeste u početku malo naporno, ali uz kvalitetan raspored sve se stigne. Ne mogu da kažem šta će sutra biti, ali svakako želim da završim školu, a poslije i fakultet. Moram misliti na budućnost, ne samo na ono što je aktuelno – kategoričan je Popara.

Ostavi poruku