Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је данас Срни да је неприхватљива и неодржива одлука Централне изборне комисије БиХ о поништавању овјере за учешће на изборима ове странке и да ће због тога бити упућена жалба Суду БиХ.

– Све је то параобавјештајна игра и рађено је по налогу ДФ-а и СДА. Одлука је неодржива и све ће бити веома брзо правно разјашњено. Чланови ЦИК-а не знају да спроводе изборе и стварањем афера покушавају да скрену пажњу са своје неспособности – рекао је Стевандић.

Он је истакао да је члан ЦИК-а БиХ Суад Арнаутовић показао да припада параобавјештајној агентури и да је све рађено по њиховом налогу.

– Овдје је ријеч о параобавјештајним структурама које преузимају и правосудну надлежност, јер нигдје не постоји правосудна одлука о неком говору мржње, као ни одлука омбудсмана за људска права. Постоји само параобавјештајна структура која дјелује на ЦИК и поставља се питање да ли се директор ОБА Осман Мехмедагић-Осмица свети због своје дипломе или се свети СДА – додао је Стевандић.

Он сматра да ДФ, Мехмедагић и СДА покушавају да заведу неку врсту бољшевичког система у БиХ.

– Ријеч је о дискриминацији једног народа и његових легитимних политичких представника, што је неодрживо – рекао је Стевандић.

ЦИК БиХ је поништио овјеру за учешће на изборима Уједињене Српске и Стевандића казнила са 10.000 КМ.

Ostavi poruku