Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da napad na srpsku djecu u školi u Donjoj Brnjici pokazuje da stasava generacija koja bi da istrijebi ono što je preostalo od Srba na Kosovu i Metohiji.

– Zato što nije kažnjen niko za streljanje srpske djece u Goraždevcu, zato što niko nije osuđen za ubistvo dvogodišnjeg Danila Cokića, zato što nije osuđena generacija ubica iz devedesetih, odrasla je nova generacija ubica nasljednika terorista takozvane Oslobodilačke vojske Kosova – ocijenio je Vulin.

Srećom, dodao je Vulin, ovaj put nijedno srpsko dijete nije ubijeno.

– A šta će se desiti ako u nekom sljedećem napadu ne bude takve sreće? Hoće li nam tada portparol EU tražiti da se obje strane uzdrže? – pita Vulin.

Prema njegovim riječima, EU i KFOR, ujmesto što lobiraju za priznanje takozvanog Kosova i traže od Srbije da prizna teritoriju pod upravom narko klanova, treba da nađu napadače na srpsku djecu, prije nego što neko dijete bude ubijeno, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

– Sva odgovornost je na njima i njihovoj savjesti, ako savjesti imaju – rekao je Vulin.

U selu Donja Brnjica u opštini Priština za sad dva nepoznata napadača pucala su iz pištolja u školskom dvorištu gdje je bila grupa djece.

Sedmoro mladih srpske nacionalnosti navode da su napadači bili Albanaci.

Ostavi poruku