Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да напад на српску дјецу у школи у Доњој Брњици показује да стасава генерација која би да истријеби оно што је преостало од Срба на Косову и Метохији.

– Зато што није кажњен нико за стрељање српске дјеце у Гораждевцу, зато што нико није осуђен за убиство двогодишњег Данила Цокића, зато што није осуђена генерација убица из деведесетих, одрасла је нова генерација убица насљедника терориста такозване Ослободилачке војске Косова – оцијенио је Вулин.

Срећом, додао је Вулин, овај пут ниједно српско дијете није убијено.

– А шта ће се десити ако у неком сљедећем нападу не буде такве среће? Хоће ли нам тада портпарол ЕУ тражити да се обје стране уздрже? – пита Вулин.

Према његовим ријечима, ЕУ и КФОР, ујместо што лобирају за признање такозваног Косова и траже од Србије да призна територију под управом нарко кланова, треба да нађу нападаче на српску дјецу, прије него што неко дијете буде убијено, саопштено је из Министарства одбране Србије.

– Сва одговорност је на њима и њиховој савјести, ако савјести имају – рекао је Вулин.

У селу Доња Брњица у општини Приштина за сад два непозната нападача пуцала су из пиштоља у школском дворишту гдје је била група дјеце.

Седморо младих српске националности наводе да су нападачи били Албанаци.

Ostavi poruku