Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić prijavljen je Tužilaštvu BiH zbog istrage u predmetu „Američki univerzitet“, koji je u vlasništvu Denisa Prcića, piše Dnevni avaz.
s
Pozivajući se na Tužilaštvo BiH, sarajevski dnevnik navodi da je Cikotića prijavila jedna policijska agencija koja tvrdi da je aktuelni ministar bezbjednosti u Savjetu ministara umiješan u istragu u vezi sa zahtjevima Tužilaštva da im se dostave podaci o službenicima koji su strudirali na ovom univerzitetu.

– Formiran je predmet i vrše se provjere – naveo je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Prema navodima ovog lista, Cikotić je od SIPA, Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH tražio podatke po zahtjevu Tužilaštva, ali je naveo da ga o svemu kontinuirano obavještaju, pa je zbog toga i prijavljen, jer kao ministar nema operativnu nadležnost nad radom policijskih agencija, niti se smije miješati u tajnost istraga.

Dnevni avaz dodaje i da je Cikotić donedavno bio dekan i predavač na Američkom univerzitetu u Sarajevu koji je, kako se navodi, mjesecima pod istragom zbog izdavanja diploma iako nije imao odobrenje za rad u Kantonu Sarajevo.

Ostavi poruku