Министар безбједности у Савјету министара Селмо Цикотић пријављен је Тужилаштву БиХ због истраге у предмету „Амерички универзитет“, који је у власништву Дениса Прцића, пише Дневни аваз.
s
Позивајући се на Тужилаштво БиХ, сарајевски дневник наводи да је Цикотића пријавила једна полицијска агенција која тврди да је актуелни министар безбједности у Савјету министара умијешан у истрагу у вези са захтјевима Тужилаштва да им се доставе подаци о службеницима који су струдирали на овом универзитету.

– Формиран је предмет и врше се провјере – навео је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Према наводима овог листа, Цикотић је од СИПА, Граничне полиције БиХ и Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ тражио податке по захтјеву Тужилаштва, али је навео да га о свему континуирано обавјештају, па је због тога и пријављен, јер као министар нема оперативну надлежност над радом полицијских агенција, нити се смије мијешати у тајност истрага.

Дневни аваз додаје и да је Цикотић донедавно био декан и предавач на Америчком универзитету у Сарајеву који је, како се наводи, мјесецима под истрагом због издавања диплома иако није имао одобрење за рад у Кантону Сарајево.

Ostavi poruku