Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ су у оквиру кампање „Стоп шверцу“ привремено одузели већу количину резаног дувана и цигарета без акцизних маркица, процијењене тржишне вриједност 76.522 КМ.

Из УИО су навели да је привремено одузето 83 килограма дувана и 12.499 паклица цигарета /24 пакета/ страног поријекла, без акцизних маркица, а били су намијењени за продају на црном тржишту БиХ.

Ријеч је о више одвојених активности које су проведене у сарадњи са службеницима МУП-а Кантона Сарајево, Јединице за саобраћај, МУП-а Републике Српске, ПС Источно Сарајево и МУП-а Зеничко-добојског кантона

Појачане активности на терену проведене су у септембру на подручју које покрива Регионални центар Сарајево ради спречавања незаконите продаје дувана и дуванских прерађевина, а у склопу кампање „Стоп шверцу“.

УИО позвала је грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа.

– Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни. Зато позивамо грађане да доставе Управи што конкретније и прецизније информације, како би се активности на терену могле што брже и прецизније провести – наводи се у саопштењу УИО БиХ.

Ostavi poruku