Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH su u okviru kampanje „Stop švercu“ privremeno oduzeli veću količinu rezanog duvana i cigareta bez akciznih markica, procijenjene tržišne vrijednost 76.522 KM.

Iz UIO su naveli da je privremeno oduzeto 83 kilograma duvana i 12.499 paklica cigareta /24 paketa/ stranog porijekla, bez akciznih markica, a bili su namijenjeni za prodaju na crnom tržištu BiH.

Riječ je o više odvojenih aktivnosti koje su provedene u saradnji sa službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, Jedinice za saobraćaj, MUP-a Republike Srpske, PS Istočno Sarajevo i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona

Pojačane aktivnosti na terenu provedene su u septembru na području koje pokriva Regionalni centar Sarajevo radi sprečavanja nezakonite prodaje duvana i duvanskih prerađevina, a u sklopu kampanje „Stop švercu“.

UIO pozvala je građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda.

– Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Zato pozivamo građane da dostave Upravi što konkretnije i preciznije informacije, kako bi se aktivnosti na terenu mogle što brže i preciznije provesti – navodi se u saopštenju UIO BiH.

Ostavi poruku