Francuska policija istražuje jedan duel sa ovogodišnjeg Rolan Garosa zbog sumnje da je namješten.

Duel prvog kola ženskog dubla predmet je istrage o namještanju mečeva zbog velikih uplata novca tokom drugog seta.

Sumnja se da je duel odigran 30. septembra između parova Andrea Micu/Patricija Marija Tig i Medison Brengl/Jana Sizikova namješten i policija trenutno traži dokaze, potvrđeno je iz više izvora.

Navodno, nekoliko velikih kladionačarskih lanaca alarmirano je zbog sumnjivih uplata, kao i da je najmanje jedna od igračica uključena u prevaru.

Potvrđeno je da je peti gem drugog seta bio u fokusu prevaranata po statistikama koje su navedene kladionice priložene. Nije poznat broj uplata, ali jeste da su uplaćivane “abnormalne količine novca” da će se u tom gemu dogoditi brejk.

Na servisu je bila Sizikova, koja je izgubila servis sa “nulom”, odnosno bez dobijenog poena, a pritom je napravila dvije dvostruke servis greške. Na drugoj je napravila fut-folt, tačnije prestup.

Spekuliše se da je, prema prvim procjenama, uplaćeno nekoliko stotina hiljada evra.

Rumunke Micu i Tig plasirale se u drugu rundu pobjedom u dva seta, a Unija za očuvanje integriteta tenisa, koja je nadležna za ovakve situacija, do sada nije željela da komentariše mogućnost da je meč namješten.

Kompanija “Sportradar”, koja se bavi monitoringom kladionačarskog tržišta za sve teniske asocijacije, takođe je odbila da komentariše novi slučaj.

Ostavi poruku