Француска полиција истражује један дуел са овогодишњег Ролан Гароса због сумње да је намјештен.

Дуел првог кола женског дубла предмет је истраге о намјештању мечева због великих уплата новца током другог сета.

Сумња се да је дуел одигран 30. септембра између парова Андреа Мицу/Патриција Марија Тиг и Медисон Бренгл/Јана Сизикова намјештен и полиција тренутно тражи доказе, потврђено је из више извора.

Наводно, неколико великих кладионачарских ланаца алармирано је због сумњивих уплата, као и да је најмање једна од играчица укључена у превару.

Потврђено је да је пети гем другог сета био у фокусу превараната по статистикама које су наведене кладионице приложене. Није познат број уплата, али јесте да су уплаћиване “абнормалне количине новца” да ће се у том гему догодити брејк.

На сервису је била Сизикова, која је изгубила сервис са “нулом”, односно без добијеног поена, а притом је направила двије двоструке сервис грешке. На другој је направила фут-фолт, тачније преступ.

Спекулише се да је, према првим процјенама, уплаћено неколико стотина хиљада евра.

Румунке Мицу и Тиг пласирале се у другу рунду побједом у два сета, а Унија за очување интегритета тениса, која је надлежна за овакве ситуација, до сада није жељела да коментарише могућност да је меч намјештен.

Компанија “Спортрадар”, која се бави мониторингом кладионачарског тржишта за све тениске асоцијације, такође је одбила да коментарише нови случај.

Ostavi poruku