Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да зна да су његови разговори са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком били прислушкивани и да су сарајевски медији кампању против њега засновали на лажима.

Вучић је рекао да су се сарајевски медији уплашили када је рекао да су његови разговори са Додиком били прислушкивани.

– Они су из контекста вадили једну реченицу из разговора са Додиком. Знам да су нас прислушкивали и кампању су засновали на лажима. А онда су након два дана писали да је био хладан дочек Додику у Београду, што није тачно – рекао је Вучић за Телевизију „Пинк“.

Он је указао на то да ће увијек бити криви он и Србија, јер је то највећа земља у региону и мета је оних у региону који нападима на њега и Србију желе да покажу да су велики.

Вучић је истакао да се Србија није мијешала у изборе у Црној Гори и да ће честитати свакоме ко побиједи, али ће и даље бити уз свој народ.

Он је навео да је Србија земља у којој нема напада на припаднике других нација, док скоро да не прође један мјесец, а да неко не нападне Србе или њихову имовину у Хрватској.

– Сећате ли се да је прошао један месец да није нападнута српска имовина или српска деца и младићи, у Вуковару или другом месту у Хрватској. Када сте запамтили да је неко пребијен у Србији? – рекао је Вучић поводом недавног напада на српске младиће у Вуковару, али и на Србе и имовину Српске православне цркве у региону.

Очекује изненађења у Вашингтону

Александар Вучић каже да је видио агенду за састанак у Вашингтону, да је само једна тачка била проблематична, али да му искуство говори да се неће зауставити на томе.

Истакао је да очекује изненађења на састанку представника Београда и Приштине у Вашингтону, наредне седмице.

Предсједник Србије рекао је за ТВ Пинк да је суштина да Авдулах Хоти и албански званичници говоре да иду по признање у САД.

– Било је и незваничних изјава лидера у региону да ћу морати да потпишем све што се стави у Вашинготну. С пажњом сам то саслушао. Очекујем изненађење, не либим се да то кажем, а извинићу се америчкој администрацији ако га не буде – рекао је Вучић.

Истакао је да је видео агенду за састанак у Вашингтону, и да је само једна тачка била проблематична, али да му искуство говори да се неће зауставити на томе.

Предсједник Вучић изјавио је да уколико садржај захтјева Америке према Србији по питању Косова и Метохије у Вашингтону 4. септембра буде онакав као што он претпоставља, онда до сусрета са предсједником Доналдом Трампом неће доћи.

Вучић је рекао да би, уколико би прихватио сусрет са предсједником Трампом, био први српски предсједник који би могао да има не само први сусрет са Авдулахом Хотијем и Трампом, већ и билатерални сусрет са америчким предсједником.

– Пошто мислим да знам шта може да буде садржај тог изненађења, јер то осјећам, а не зато што имам податке, пре ће бити да ћу то да одбијем и да до тог сусрета неће доћи – рекао је Вучић одговарајући на питање да ли очекује да ће Трамп присустовати састанку.

Истакао је да ће се преговори око економије лако завршити, али га, наводи, брину теме у наставку тог састанка.

Ostavi poruku