У Црној Гори влада апсолутистички и тоталитаристички режим на челу са Демократском партијом социјалиста који је грађанима ове земље ускратио основна права на слободу говора и кретања, и покушао да обрише идентитет и националност атаком на Српску православну цркву, изјавио је извршни директор Савеза општина источне Херцеговине Лука Петровић.

– Најригорознијим мјерама контроле, репресије и медијског мрака овај режим је направио преседан у историји Црне Горе и зато очекујем да ће сутра народ масовно изаћи на изборе и да ће Коалиција за будућност Црне Горе, на чијем је челу професор Здравко Кривокапић, однијети убједљиву побједу и вратити мир и јединство нашој братској Црној Гори – нагласио је Петровић.

Он је додао и да очекује да на изборе изађу бројни Црногорци православаци који живе на просторима Херцеговине и подрже борбу за светиње и опстанак СПЦ у Црној Гори.

– Херцеговци су међу првима схватили озбиљност ситуације у Црној Гори и намјере тамошњих власти да затру коријене православља и српства на шта су жестоко одговорили подршком својој браћи. Организоване су литије, молебани, окупљања и поносити смо што то никада није била страначка организација, већ народни покрет – нагласио је Петровић.

Он је додао да је убијеђен да ниједан Требињац неће продати свој глас ДПС-у, јер их на то обавезује историја стара осам вијекова, свијећа и кандило, што горе на сваком кућном прагу, православни преци, часни крст и Свети Василије.

– Херцеговци су одгојени на темељима Светог Саве и једна смо од првих епархија које су формиране у СПЦ и дух православља тече у венама и жилама свих нас. Зато заједно шаљемо поруку која треба да стоји и као опомена генерацијама након нас – ми смо један недјељиви, братски народ, световасилијевски и православни – рекао је Петровић.

Он је додао да не може са сигурношћу да тврди да ли у Херцеговини има појединаца који мешетаре у изборном процесу, али да од истражних органа очекује да раде свој посао и, ако таквих има, да буду кажњени и јавно демаскирани.

Петровић очекује да ће власт у Црној Гори сутра покушати на све начине -застрашивањем и злоупотребом институција, војске и полиције, да спријечи да воља народа побиједи, али и да ће, након убједљиве побједе Коалиције за будућност Црне Горе, исте те институције прихватити вољу народа и успоставити демократски систем у Црној Гори.

Ostavi poruku