Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да ће се вјероватно крајем ове или почетком сљедеће године појавити адекватна и безбједна вакцина против вируса корона.

Лончар је навео да ће Србија урадити све да својим грађанима омогући не само једну, него више вакцина које прођу све тестове и добију дозволу.

Министар здравља Србије је, гостујући на телевизији Пинк, образложио да ће се то учинити да „не би имали разноразне теорије, типа узели су од овог, од оног…“.

– Покушаћемо да обезбиједимо што више вакцина и онда ће наши грађани моћи да изаберу, али на првом мјесту све те вакцине мораће да буду безбједне и да имамо црно на бијело да не изазивају ништа лоше, а да дају резултат – истакао је Лончар.

Он је указао да је вакцинација тренутно једна од најважнијих тема у свијету и додао да велика част што је Свјетска здравствена организација упутила позив Србији да предсједава конференцији о имунизацији, којој ће присуствовати министри из разних земаља.

– Србија ће бити председавајућа, а донијће се одлука како и шта ће се радити са вакцинацијом до 2030. године – рекао је Лончар, а пренио Тањуг.

Лончар је апеловао на све грађане да сачувају и себе и друге тако што ће да носе маску, поштују физичку дистанцу, избјегавају гужве…

– Да урадимо све да ситуацију ставимо под контролу, да на јесен спријечимо спајање сезонског грипа са вирусом корона, а то ћемо учинити примјеном истих ових мјера. Ту имамо и додатну помоћ јер ће моћи да се прими вакцина против сезонског грипа која се добро показала, а која ће у Србији бити од 1. октобра – додао је министар здравља.

Ostavi poruku