Српски тенисер Новак Ђоковић послије пласмана у финале Синсинати Мастерса није дошао на конференцију за новинаре.

Ђоковића је током меча са Робертом Баутистом Агутом мучио стомак и имао је проблема са вратом, а стање му се погоршало послије меча.

Организатори су објаснили да му је медицински тим турнира савјетовао да не долази на конференцију за медије због погоршаног стања.

Ђоковић финале игра данас против Милоша Раонића, у 19 часова. Раонића је Ђоковић побиједио у свих десет претходних мечева

Српски тенисер је само на терену, одмах по завршетку синоћњег меча, прокоментарисао сусрет и како се осјећао због поменутих проблема.

– Јако чудан меч. Не знам како сам победио. Он је био бољи играч. Нисам се уопште добро осећао на терену. Како год погледате, било који аспект моје игре и тела, али сам некако прегурао – рекао је Ђоковић.

Уз опаску да Раонић „игра сјајно и да је одличан“, Новак је ипак задовољан отишао са терена.

– Победа је победа, задовољан сам – поручио је Новак.

Најбољи тенисер свијета синоћ се пласирао у финале АТП турнира у Синсинатију побједом против 12. играча свијета резултатом 2:1 у сетовима, а током сусрета имао је велике проблеме с разним повредама и тешком муком стигао је до тријумфа.

Било је потребно да игра готово три сата, да прође кроз успоне и падове, али је на крају некако побиједио упорног ривала и ушао у финале.

Ђоковић је до побједе стигао након преокрета с обзиром на то да је губио први сет резултатом 1:0, но успио се вратити, опет показати менталну снагу и обезбиједити пласман у финале.

Посебно импресивна била је његова игра у кључним тренуцима меча, прво када је Баутиста Агут имао сервис за побједу те затим у тајбрејку у којем је славио резултатом 7:0.

Све то направио је под неподношљивим боловима, па је његова побједа тим још важнија и већа. Прво је имао желучане проблеме и превијао се од болова, а када више није могао издржати, тражио је таблету која му је на крају и помогла.

Ипак, то је само био почетак с обзиром на то да је након првог сета тражио нови медицински тајм аут у којем му је физиотерапеут морао измасирати врат који га је болио и правио му велике проблеме.

Због болова у врату, чак три пута је тражио масажу и медицински тајм аут.

Ostavi poruku