Jagodinska policija uhapsila je odgovorna lica udruženja „Dječija radost“ iz BiH čiji su inicijali A.H. /31/ i M.H. /52/ i odgovorno lice hotela „Alfa“ M.A. /30/ u vezi sa utapanjem četrnaestogodišnjeg dječaka iz BiH.
Iz MUP-a Srbije saopšteno je da su oni uhapšeni zbog osnova sumnje da su izvršili teška djela protiv opšte sigurnosti, a zbog sumnje da je počinio isto krivično djelo policija intenzivno traga za, takođe, odgovornim licem hotela „Alfa“ V.V. /31/.

Sumnja se da su odgovorna lica udruženja propustila dužan nadzor nad djecom, kao i da odgovorna lica hotela nisu primijenila mjere zaštite na bazenu zbog čega se, kako se sumnja, utopio četrnaestogodišnji dječak iz BiH.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu, navodi se u saopštenju.

Beogradski mediji prenijeli su da se dječak iz Tuzle čiji su inicijali H.R. utopio u utorak, 17. jula, oko 22.00 časa u hotelu u okolini Jagodine, gdje je sa ostalim učenicima iz BiH bio gost hotela.

Ostavi poruku