Предсједник Републике Српске Милорад Додик тврди да у Сарајеву постоји најмање седам база терористичке организације „Исламска држава“!

Додик каже да је ријеч о арапским насељима која су окружена зидинама и потпуно изолована од остатка свијета, па тамо чак не смију да уђу ни локални, „обични муслимани“. Према његовим ријечима, због тога није чудно то што је у готово сваком терористичком нападу у Европи учествовао човек са документима БиХ, а то само доказује да пријетња новим ратом Насера Орића мора озбиљно да узбуни сваког Србина!

Додик истиче да се потенцијални терористи из Сирије враћају у Сарајево, а да опасност представљају и мигранти.

– Од 10.000 миграната који уђу у БиХ, њих 200 до 300 имају документа, док за остале не знамо ко су, нити шта им је намјера. БиХ ће све више бити етикетирана не само као пропала земља, већ и као легло исламског тероризма, с којим Европа и свијет имају озбиљних проблема. Нема великог терористичког акта у свијету, од Њујорка, Вашингтона, па до Лондона, Мадрида и Париза да учесници немају документа БиХ. У Сарајеву постоји седам арапских насеља окружених зидом, изолованих од локалне средине. Праве се енклаве у које чак ни локални муслимани не смију да уђу. Зато се мора размишљати о томе у чему ми живимо и зашто је изјава Насера Орића проблематична и зашто мора да пробуди сваког Србина – упозорава Додик.

Галијашевић: Ти центри служе за „рехабилитацију“ терориста

Стручњак за тероризам Џевад Галијашевић оцјењује да је Додик у праву и да су ова насеља пријетња.

– Енклаве су неприступачне и направљене су уз невиђено кршења закона, у спрези организованог криминала, Изетбеговићеве странке и глобалне терористичке мреже. То су центри за „рехабилитацију“ поражених припадника Нусра фронта, Ал Каиде и ИСИС. Кршећи законе БиХ који не дозвољавају странцима посед некретнина, формирано је много фиктивних предузећа која су им параван – истиче Галијашевић.

ИСИС

Коментаришући ове наводе, шеф Одбора за контролу служби безбједности Игор Бечић каже да је Додик указао на чињеницу која је службама добро позната.

– Постоје вехабијски центри на неколико локација у БиХ, у којима немају приступа ни локалне ни централне власти. Тамо се, као и на Косову, обучавају терористи. Није случајно да међу експонираним борцима ИСИС који нападају Европу увек има држављана БиХ. Посебно забрињава чињеница да на простору на којима постоји међународно војно присуство има оваквих вехабијских центара. Изгледа нема одлучне намере и воље да се обрачунају са тим – подвлачи Бечић, додајући да у БиХ већ годинама неометано дјелују екстремистички портали који позивају на насиље и џихад и вјероватно службе за врбовање људи.

Радикални ислам

Генерал у пензији Божидар Делић потврђује Додикове тврдње да у БиХ постоје терористичке организације.

– Сир је бесплатан само у мишоловци. Већ је прикупљен новац за Сарајево у Саудијској Арабији, али и у другим арапским државама. Све што Додик каже је истина! Саудијска Арабија шири по свијету радикални ислам. Проблеми ће тек да се дешавају у будућности, јер је сјеме тероризма већ почело да даје плодове – наглашава Делић.

Запад наоружава само муслимане

Додик је додао и да су се западне земље постарале да се у Републици Српској укину све фабрике оружја и муниције, а да их у Федерацији БиХ остане шест.

– Наши људи у заједничким институцијама, члан Предсједништва БиХ и људи у Министарству одбране дозволили су да производња оружја и муниције остане у надлежности муслимана. Промијенићемо то брзо – поручује Додик.

Ostavi poruku