Поводом информације да је непријатни мирис који се осјети у Бијељини настао након што је Пољопривредно добро „Семберија“ на свом земљишту извукло 15 до 20 камиона сточног ђубрива, а која је објављена на порталу ИнфоБијељина, на мејл наше редакције стигло је саопштење испред ПД Семберија.

„Информацију која се појавила данас демантујем и одговорно стојим испред тога да ђубриво није разлог што се у граду осјећа непријатан мирис. Живим у центру града и у граду се овај непријатни мирис осјећа неколико дана. Демантујем све наводе Комуналне полиције и саопштења Градске управе које је објављено данас“, рекао је за ИнфоБијељина Драгиша Алексић, управник Радне јединице Ратарство, ПД Семберија.

Алексић додаје да су они јуче извозили стајњак, можда двије приколице, и то у јутарњим часовима, никако близу града, како је то наведено.

„Данас се на примјер не извози стајњак, а у граду се и даље осјећа непријатни мирис“, категоричан је Алексић.

Подсјећамо, данас је објављена вијест да је Сточно ђубриво разлог непријатног мириса у Бијељини.

„На потезу између Амајлија и Попова, на раскрсници за ова села, извучено је ђубриво. Ту не постоји ништа спорно, јер они имају то право, али да га у року од 48 сати заоравају“, рекао је данас начелник бијељинске Комуналне полиције Ратомир Драганић.

Он је напоменуо да је то једини узрок непријатних мириса, а да је, након што је Комунална полиција од синоћ на терену, установљено да мирис нема везе са каналом Дашница нити да они долазе са Еко-депоније.

Ostavi poruku