Povodom informacije da je neprijatni miris koji se osjeti u Bijeljini nastao nakon što je Poljoprivredno dobro „Semberija“ na svom zemljištu izvuklo 15 do 20 kamiona stočnog đubriva, a koja je objavljena na portalu InfoBijeljina, na mejl naše redakcije stiglo je saopštenje ispred PD Semberija.

„Informaciju koja se pojavila danas demantujem i odgovorno stojim ispred toga da đubrivo nije razlog što se u gradu osjeća neprijatan miris. Živim u centru grada i u gradu se ovaj neprijatni miris osjeća nekoliko dana. Demantujem sve navode Komunalne policije i saopštenja Gradske uprave koje je objavljeno danas“, rekao je za InfoBijeljina Dragiša Aleksić, upravnik Radne jedinice Ratarstvo, PD Semberija.

Aleksić dodaje da su oni juče izvozili stajnjak, možda dvije prikolice, i to u jutarnjim časovima, nikako blizu grada, kako je to navedeno.

„Danas se na primjer ne izvozi stajnjak, a u gradu se i dalje osjeća neprijatni miris“, kategoričan je Aleksić.

Podsjećamo, danas je objavljena vijest da je Stočno đubrivo razlog neprijatnog mirisa u Bijeljini.

„Na potezu između Amajlija i Popova, na raskrsnici za ova sela, izvučeno je đubrivo. Tu ne postoji ništa sporno, jer oni imaju to pravo, ali da ga u roku od 48 sati zaoravaju“, rekao je danas načelnik bijeljinske Komunalne policije Ratomir Draganić.

On je napomenuo da je to jedini uzrok neprijatnih mirisa, a da je, nakon što je Komunalna policija od sinoć na terenu, ustanovljeno da miris nema veze sa kanalom Dašnica niti da oni dolaze sa Eko-deponije.

Ostavi poruku