Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да нема рока за постизање компромиса са косовским Албанцима и потписивање правонообавезујућег споразума између Београда и Приштине.
Брнабићева је рекла да је предсједник Србије Александар Вучић на себе преузео велики терет – да проба да ријеши „косовски чвор“ за све будуће генерације и поручила да ће га у томе подржати она, као премијер, али и цијела Влада, „да генерацијама које долазе не оставе конфликте и нерешена питања“.

Она је за београдске „Вечерње новости“ навела да не искључује могућност промјене формата дијалога, али да, уколико се укључе САД, што тражи Приштина, онда за столом треба да буду и Русија или Кина.

Упитана шта ако народ одбаци правно обавезујући споразум с Приштином, Брнабићева је рекла да то може да се деси, али да онда народ треба да преузме одговорност за будућност своје дјеце.

„Ако и када будемо имали неки узајамно прихватљив компромис на столу, пре свега прихватљив за Србију, верујем да ће народ стати иза свог председника и владе“, рекла је Брнабићева.

Ostavi poruku