Удружени спортски клубови у Бијељини тврде да градоначелник Мићо Мићић дискриминише дјецу.

У саопштењу спортских радника из 12 градских клубова наводи се да је Мићић „о свом трошку“, односно о трошку свих грађана Бијељине, послао 15 дјечака из само два градска клуба на фудбалски камп „Огњен Короман“.

Овај камп на Јахорини за фудбалере од седам до 15 година почео је у недјељу, 1. јула, и трајаће до уторка, 10. јула, а цијена учешћа је 320 евра по фудбалеру.

„Градска управа финансира више од 60 фудбалских клубова, а на бесплатан камп послато је 12 дјечака Фудбалског клуба `Радник` и три дјечака Школе фудбала `Сокер кидс`. Питамо градоначелника, који је професор физичког васпитања по струци, шта је са осталим клубовима“, јавно су затражили објашњење незадовољни спортски клубови.

Уз тврдњу да се градоначелник Бијељине хвали како има највише регистрованих фудбалских клубова у БиХ, спортски радници оптужују Мићића за дискриминацију дјеце и питају да ли дјеца из Фудбалског клуба „Звијезда 09“, „Подриња“ из Јање, Омладинског фудбалског клуба „Зенит“, Дворова, „Слоге“ Црњелово и још педесетак клубова заслужују да се и њихова дјеца пошаљу на бесплатан камп.

“Ако сте мислили да ћете овај скандал сакрити и гурнути под тепих, варате се. Сва дјеца заслужују исти третман. Не заборавите, градоначелник сте свих грађана“, поручили су Мићићу Удружени спортски клубови Бијељине.

Ostavi poruku