Naslovna Vijesti Za vlast Srpske prioriteti u Semberiji su drinski nasip i auto-put

Za vlast Srpske prioriteti u Semberiji su drinski nasip i auto-put

0

Za vlast Srpske prioriteti u Semberiji su drinski nasip i auto-put. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su za Vladu Srpske prioriteti u Semberiji ulaganja u odbranu od visokih voda i izgradnja dionice auto-puta od rijeke Drine do Brčko distrikta.
„Želimo da što prije počnemo izgradnju drinskog nasipa i moja molba svim nadležnima u tom lancu je da, prije svega, stvorimo pretpostavke za to“, poručio je Dodik u obraćanju na svečanosti otvaranja klanice mesne industrije „ZP komerc“ u Vršanima kod Bijeljine, najsavremenije u Srpskoj i BiH.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske do sada u Semberiji uložila značajan novac u odbranu od poplava, što će ukupno, sa izradnjom drinskog nasipa, biti 55 miliona maraka.

„Imamo određene probleme u tom pogledu i mislim da ne treba da čekamo neke nove visoke vode koje bi nas ugrozile“, apelovao je predsjednik Srpske.

Kao drugi važan projekat za vlast Srpske u Semberiji Dodik je naveo dionicu auto-puta od rijeke Drine do Brčko distrikta, uz uvjerenje da će on biti završen za pet godina.

Prema njegovim riječima, to je dio integralnog projekta izgradnje auto-puta Banjaluka-Beograd koji prolazi preko Bijeljine, a koji će dati i novi podsticaj razvoju biznisa.

„Sa vlastima Srbije, prije svega sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, imamo određeni dogovor da dionicu od Drine do granice sa Brčko distriktom gradimo zajedno, Vlada Republike Srpske i Vlada Srbije, zato sam uvjeren da će to biti brzo izgrađeno“, zaključio je Dodik.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version