За власт Српске приоритети у Семберији су дрински насип и ауто-пут. Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су за Владу Српске приоритети у Семберији улагања у одбрану од високих вода и изградња дионице ауто-пута од ријеке Дрине до Брчко дистрикта.
„Желимо да што прије почнемо изградњу дринског насипа и моја молба свим надлежнима у том ланцу је да, прије свега, створимо претпоставке за то“, поручио је Додик у обраћању на свечаности отварања кланице месне индустрије „ЗП комерц“ у Вршанима код Бијељине, најсавременије у Српској и БиХ.

Он је истакао да је Влада Републике Српске до сада у Семберији уложила значајан новац у одбрану од поплава, што ће укупно, са израдњом дринског насипа, бити 55 милиона марака.

„Имамо одређене проблеме у том погледу и мислим да не треба да чекамо неке нове високе воде које би нас угрозиле“, апеловао је предсједник Српске.

Као други важан пројекат за власт Српске у Семберији Додик је навео дионицу ауто-пута од ријеке Дрине до Брчко дистрикта, уз увјерење да ће он бити завршен за пет година.

Према његовим ријечима, то је дио интегралног пројекта изградње ауто-пута Бањалука-Београд који пролази преко Бијељине, а који ће дати и нови подстицај развоју бизниса.

„Са властима Србије, прије свега са предсједником Александром Вучићем, имамо одређени договор да дионицу од Дрине до границе са Брчко дистриктом градимо заједно, Влада Републике Српске и Влада Србије, зато сам увјерен да ће то бити брзо изграђено“, закључио је Додик.

Ostavi poruku