Најсавремнија кланица у Републици Српској и БиХ, у коју је месна индустрија „ЗП комерц“ уложила 12 милиона КМ, отворена је данас у Вршанима код Бијељине.
Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је овај успјех власнику „ЗП комерца“ Љубиши Росићу и истакао да је ријеч о озбиљној породичној компанији која се етаблирала као један од најважнијих произвођача у Српској.

„Немојте стати, а што се тиче власти Републике Српске имаћете нашу подршку и учинићемо све да немате ниједан проблем. Ви сте драгоцјени за нас и ми желимо да вам покажемо да то поштујемо“, рекао је Додик на свечаном отварању.

Он је новинарима рекао да власт у Српској жели да види што је могуће већи број домаћих инвеститора.

„Успјех компаније `ЗП комерц` доказује да имамо способне људе, да друштво мора да покаже подршку и да на најбољи могући начин обезбиједи упошљавање локалних капацитета и радне снаге“, навео је он.

Власник компаније Љубиша Росић најавио је да ће у новом погону посао добити још 50 радника и додао да почетак рада савремене кланице значи и почетак извоза „ЗП комерца“ на европско и арапско тржиште, за шта су испуњени сви неопходни стандарди.

Према његовим ријечима, нови објекат има површину од 5.600 метара квадратних, а капацитет кланице је 30 јунади на сат или 120 свиња на сат.

Росић је рекао новинарима да месна индустрија „ЗП комерц“ запошљава 200 радника, а сарађује и са 250 коопераната.

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић најавио је подршку свих министарства у Влади Републике Српске овој компанији, за коју је рекао да је носилац развоја и понос Српске.

Честитајући власнику компаније на успјешном раду и развоју, Глухаковић је изразио увјерење да ће његов успјех подстаћи и развој узгоја стоке и напредак домаће производње.

Свечаности у Вршанима присуствовао је и министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, који је оцијенио да је стање у овој области производње у БиХ „на добром путу“ и да је само са оваквим компанијама могућ излазак на свјетско тржиште.

Наводећи да је ријеч о најсавременијем објекту ове намјене у БиХ, Шаровић је оцијенио да је власник „ЗП комерца“ Љубиша Росић својим успјехом и напретком на најљепши начин показао патриотизам и објединио у подршци квалитетним пројектима све институције, локалне, републичке и са нивоа заједничких органа БиХ, из различитих политичких структура.

Свечаности испред новог објекта у Вршанима присуствовали су градоначелници Бијељине Мићо Мићић и сусједног дистрикта Брчко Синиша Милић, те многобројни пословни партнери, радници компаније и грађани.

Ostavi poruku