Najsavremnija klanica u Republici Srpskoj i BiH, u koju je mesna industrija „ZP komerc“ uložila 12 miliona KM, otvorena je danas u Vršanima kod Bijeljine.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je ovaj uspjeh vlasniku „ZP komerca“ Ljubiši Rosiću i istakao da je riječ o ozbiljnoj porodičnoj kompaniji koja se etablirala kao jedan od najvažnijih proizvođača u Srpskoj.

„Nemojte stati, a što se tiče vlasti Republike Srpske imaćete našu podršku i učinićemo sve da nemate nijedan problem. Vi ste dragocjeni za nas i mi želimo da vam pokažemo da to poštujemo“, rekao je Dodik na svečanom otvaranju.

On je novinarima rekao da vlast u Srpskoj želi da vidi što je moguće veći broj domaćih investitora.

„Uspjeh kompanije `ZP komerc` dokazuje da imamo sposobne ljude, da društvo mora da pokaže podršku i da na najbolji mogući način obezbijedi upošljavanje lokalnih kapaciteta i radne snage“, naveo je on.

Vlasnik kompanije Ljubiša Rosić najavio je da će u novom pogonu posao dobiti još 50 radnika i dodao da početak rada savremene klanice znači i početak izvoza „ZP komerca“ na evropsko i arapsko tržište, za šta su ispunjeni svi neophodni standardi.

Prema njegovim riječima, novi objekat ima površinu od 5.600 metara kvadratnih, a kapacitet klanice je 30 junadi na sat ili 120 svinja na sat.

Rosić je rekao novinarima da mesna industrija „ZP komerc“ zapošljava 200 radnika, a sarađuje i sa 250 kooperanata.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković najavio je podršku svih ministarstva u Vladi Republike Srpske ovoj kompaniji, za koju je rekao da je nosilac razvoja i ponos Srpske.

Čestitajući vlasniku kompanije na uspješnom radu i razvoju, Gluhaković je izrazio uvjerenje da će njegov uspjeh podstaći i razvoj uzgoja stoke i napredak domaće proizvodnje.

Svečanosti u Vršanima prisustvovao je i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, koji je ocijenio da je stanje u ovoj oblasti proizvodnje u BiH „na dobrom putu“ i da je samo sa ovakvim kompanijama moguć izlazak na svjetsko tržište.

Navodeći da je riječ o najsavremenijem objektu ove namjene u BiH, Šarović je ocijenio da je vlasnik „ZP komerca“ Ljubiša Rosić svojim uspjehom i napretkom na najljepši način pokazao patriotizam i objedinio u podršci kvalitetnim projektima sve institucije, lokalne, republičke i sa nivoa zajedničkih organa BiH, iz različitih političkih struktura.

Svečanosti ispred novog objekta u Vršanima prisustvovali su gradonačelnici Bijeljine Mićo Mićić i susjednog distrikta Brčko Siniša Milić, te mnogobrojni poslovni partneri, radnici kompanije i građani.

Ostavi poruku