Непријатни мирис који се осјети у Бијељини након што је Пољопривредно добро „Семберија“ на свом земљишту извукло 15 до 20 камиона сточног ђубрива, требало би да нестане у поподневним часовима, рекао је Срни начелник бијељинске Комуналне полиције Ратомир Драганић.

„На потезу између Амајлија и Попова, на раскрсници за ова села, извучено је ђубриво. Ту не постоји ништа спорно, јер они имају то право, али да га у року од 48 сати заоравају“, рекао је Драганић.

Он је напоменуо да се то догодило синоћ а да се теренутно у граду такав мирис не осјећа.

„Стога и очекујемо да данас у поподневним часовима заврше тај посао и да непријатног мириса неће бити“, рекао је Драганић.

Он је напоменуо да је то једини узрок непријатних мириса, а да је, након што је Комунална полиција од синоћ на терену, установљено да мирис нема везе са каналом Дашница нити да они долазе са Еко-депоније.

„Био сам јутрос на коридору и дефинитивно Еко-депонија није у питању. У насељу Букреш јутрос су се, пак, осјетили непријатни мириси па је сасвим сигурно разлог сточно ђубриво Пољопривредног добра `Семберија` Ново Село“, рекао је Драганић.

Ову информацију потрвдио је и бијељински градски менаџер Милош Стевановић.

Ostavi poruku