Neprijatni miris koji se osjeti u Bijeljini nakon što je Poljoprivredno dobro „Semberija“ na svom zemljištu izvuklo 15 do 20 kamiona stočnog đubriva, trebalo bi da nestane u popodnevnim časovima, rekao je Srni načelnik bijeljinske Komunalne policije Ratomir Draganić.

„Na potezu između Amajlija i Popova, na raskrsnici za ova sela, izvučeno je đubrivo. Tu ne postoji ništa sporno, jer oni imaju to pravo, ali da ga u roku od 48 sati zaoravaju“, rekao je Draganić.

On je napomenuo da se to dogodilo sinoć a da se terenutno u gradu takav miris ne osjeća.

„Stoga i očekujemo da danas u popodnevnim časovima završe taj posao i da neprijatnog mirisa neće biti“, rekao je Draganić.

On je napomenuo da je to jedini uzrok neprijatnih mirisa, a da je, nakon što je Komunalna policija od sinoć na terenu, ustanovljeno da miris nema veze sa kanalom Dašnica niti da oni dolaze sa Eko-deponije.

„Bio sam jutros na koridoru i definitivno Eko-deponija nije u pitanju. U naselju Bukreš jutros su se, pak, osjetili neprijatni mirisi pa je sasvim sigurno razlog stočno đubrivo Poljoprivrednog dobra `Semberija` Novo Selo“, rekao je Draganić.

Ovu informaciju potrvdio je i bijeljinski gradski menadžer Miloš Stevanović.

Ostavi poruku