Mladen Krstajić, selektor Srbije, izašao je pred novinare poslije sastanka koji je imao sa igračima u bazi u Svetlogorsku.

Tema su naravno bile “vruće” reakcije igrača poslije meča i kako da se ekipa što prije oporavi od poraza od Švajcarske, koji je svima izuzetno teško pao.

Prvo zato što su propustili šansu da se poslije samo dva kola prasiraju u osminu finala, drugo zato što su golove dali baš Albanci s Kosova, a treće zato što je bilo nesnosno slušati galamu iz svlačionice Švajcarskog tima poslije utakmice.

Kakva ste vi i ekipa prrespavali noć?

“Malo se spavalo, to je sasvim normalno. Atmosfera bi bila bolja da smo pobjedili, ali momci su svjesni šta nam je činiti. Meč odluke je sa Brazilom i idemo na pobjedu protiv velesile, koja je favorit za osvajanje Mundijala”, rekao je Krstajić smirenim glasom, ali daleko od toga da je bio smiren, samo je veoma vješto kontrolisao emocije.

Utakmica se može posmatrati iz dva ugla, slabije igre Srbije u drugom poluvremenu i sudijskih grešaka?

“Zadovoljan sam prvim poluvremenom, dali smo gol na vrijeme. Imali smo i zicer Tošića, bilo je kako smo zamišljali. Igrači su se trudili, nikoga ne krivim što se tiče igre. Bilo je faza kada smo bili loši, ali i Švajcarci su imali faze kadu su pokušavali da iskoriste naše greške. Primili smo dva jeftina gola. Pokušali smo na kraju meče da igramo ofanzivije sa Radonjićem, ali nismo uspjeli. Bilo je nešto i do sudija, mnogo faulova su dosudili u korist protivnika. Nismo bili koncentrisali, primili smo jeftine golove, ali evo me, i dalje stojim ispred svih njih”.

Da li su se igrači sami povukli u drugom poluvremenu ili ste tražili to od njih?

“Mogao sam da gledam samo sebe, da igram na bod i da poslije svi kažu da sam bio na Svjetskom prvenstvu i da sam osvojio četiri boda. Ali, ja ne mogu tako da radim, hteo sam više, hteo sam da pobjedimio, jer sam mislio da nam ni taj jedan bod ne znači mnogo. Uvijek ću da se borim, neće nam biti lako, ali pokušaćemo da uradimo nešto što je nemoguće”.

Sergej je odigrao ispod svog nivoa?

“Sergej nije bio na nivou, ali sada možemo da polemišemo da je Ljajić trebalo da uđe umjesto njega ili umesto Kostića”.

Milivojević je bio ljut što ekipa nije čuvala bod?

“Emotivno je reagovao, razgovarali smo i on je sigurno želio da pobjedi. Ostaje žal što nismo neke stvari bolje uradili. Nismo igrali protiv autsajdera, nego protiv ekipe koja ima i mane, ali i kvalitet. Par igrača nije bilo koncentrisano, nisu bili okrenuti ka rivalu na par sekundi i primili smo gol. U timu nije bio nijedan igrač nešto nije htio. Igrao sam i ja štopera kao Tošić, pravio sam greške, možeš u odbrani da odigraš 90 minuta super, da dobiješ sve duele, ali napraviš jedan kiks i samo se on vidi. Zato ne krivim ni Ivanovića, ni Tošića, ni Milenkovića. Ja sam najodgovorniji za sve što se desilo. Htio sam pobjedu i to je to”.

Suđenje?

“Neću reći ništa novo, pokradeni smo. Sudiji ne bih dao ni žuti, ni crveni karton, već bih ga poslao u Hag, da mu sude kao što su nama. Nije dosudio penal, podijelio je tri kartona igračima kojima je posao da vrše agresiju na sredini terena”.

Da li će biti promjena u timu za Brazil?

“Biće nekih promjena, ali ne zbog loše igre, nego zbog načina na koji igra Brazil. Imaju oni svojih mana, Kostarika je otkrila neke. Moramo da budemo agresivni, da na svakom dijelu terena budemo organizovani”.

Ostavi poruku