Младен Крстајић, селектор Србије, изашао је пред новинаре послије састанка који је имао са играчима у бази у Светлогорску.

Тема су наравно биле “вруће” реакције играча послије меча и како да се екипа што прије опорави од пораза од Швајцарске, који је свима изузетно тешко пао.

Прво зато што су пропустили шансу да се послије само два кола прасирају у осмину финала, друго зато што су голове дали баш Албанци с Косова, а треће зато што је било несносно слушати галаму из свлачионице Швајцарског тима послије утакмице.

Каква сте ви и екипа прреспавали ноћ?

“Мало се спавало, то је сасвим нормално. Атмосфера би била боља да смо побједили, али момци су свјесни шта нам је чинити. Меч одлуке је са Бразилом и идемо на побједу против велесиле, која је фаворит за освајање Мундијала”, рекао је Крстајић смиреним гласом, али далеко од тога да је био смирен, само је веома вјешто контролисао емоције.

Утакмица се може посматрати из два угла, слабије игре Србије у другом полувремену и судијских грешака?

“Задовољан сам првим полувременом, дали смо гол на вријеме. Имали смо и зицер Тошића, било је како смо замишљали. Играчи су се трудили, никога не кривим што се тиче игре. Било је фаза када смо били лоши, али и Швајцарци су имали фазе каду су покушавали да искористе наше грешке. Примили смо два јефтина гола. Покушали смо на крају мече да играмо офанзивије са Радоњићем, али нисмо успјели. Било је нешто и до судија, много фаулова су досудили у корист противника. Нисмо били концентрисали, примили смо јефтине голове, али ево ме, и даље стојим испред свих њих”.

Да ли су се играчи сами повукли у другом полувремену или сте тражили то од њих?

“Могао сам да гледам само себе, да играм на бод и да послије сви кажу да сам био на Свјетском првенству и да сам освојио четири бода. Али, ја не могу тако да радим, хтео сам више, хтео сам да побједимио, јер сам мислио да нам ни тај један бод не значи много. Увијек ћу да се борим, неће нам бити лако, али покушаћемо да урадимо нешто што је немогуће”.

Сергеј је одиграо испод свог нивоа?

“Сергеј није био на нивоу, али сада можемо да полемишемо да је Љајић требало да уђе умјесто њега или уместо Костића”.

Миливојевић је био љут што екипа није чувала бод?

“Емотивно је реаговао, разговарали смо и он је сигурно желио да побједи. Остаје жал што нисмо неке ствари боље урадили. Нисмо играли против аутсајдера, него против екипе која има и мане, али и квалитет. Пар играча није било концентрисано, нису били окренути ка ривалу на пар секунди и примили смо гол. У тиму није био ниједан играч нешто није хтио. Играо сам и ја штопера као Тошић, правио сам грешке, можеш у одбрани да одиграш 90 минута супер, да добијеш све дуеле, али направиш један кикс и само се он види. Зато не кривим ни Ивановића, ни Тошића, ни Миленковића. Ја сам најодговорнији за све што се десило. Хтио сам побједу и то је то”.

Суђење?

“Нећу рећи ништа ново, покрадени смо. Судији не бих дао ни жути, ни црвени картон, већ бих га послао у Хаг, да му суде као што су нама. Није досудио пенал, подијелио је три картона играчима којима је посао да врше агресију на средини терена”.

Да ли ће бити промјена у тиму за Бразил?

“Биће неких промјена, али не због лоше игре, него због начина на који игра Бразил. Имају они својих мана, Костарика је открила неке. Морамо да будемо агресивни, да на сваком дијелу терена будемо организовани”.

Ostavi poruku