СЕЛЕКТОР Младен Крстајић поручио је јуче српским новинарима у Грацу да га глава боли откако је постао селектор, али да се носи добро са свим проблемима. И детаљно је анализирао многе ствари, после скромног издања „орлова“ у поразу од Чилеа (1:0). На конференцију за медије стигао је бициклом…

– Искрено – ништа! Свесно смо ушли да комбинујемо, убацио младе да осете атмсоферу у репрезнтацији. До три ујутро смо анализирали, знамо шта је добро, а свесни смо и да је било више лоших ствари. То су ствари које неће да нас пољуљају, ствари које могу да се поправе: боља транзиција, игра без лопте, дефанзива… Нисам задовољан, слабо смо одиграли, тога су свесни и играчи. Не могу да кажем да нису хтели, да нису имали вољу и жељу.

* Шта може да се извуче позитивно из оваквих утакмица?

– Темељ је добра атмосфера. Подмладили смо репрезентацију и питање је да ли би неко други позвао ове младе, перспективне играче, да иду на СП. Имају квалитет, заслужили су и будућност су српског фудбала. Најбинтија је атмосфера, а стручни штаб мора све да упакује и на најбољи начин представи Србију у Русији. Видели смо шта морамо да коригујемо у наредном периоду.

* Коларов је капитен, а није желео, као и Милинковић-Савић и заменик капитена Матић, да даје ијаве?

– Можда и ви носите мало кривице што играчи дају или не дају изјаве. Потрудићу се да сви буду на располагању. Нису љути на вас, али хоће неки свој мир. Морате да гледате и двосмерно, и њихову ситуацију. Гарантујем да ће бити на располагању. Осећају притисак, али су прави момци, схватите да у неким моментима неке информације које су стигле у јавност нису биле у реду.

* Сергеј још није изашао пред новинаре откако је у репрезентацији?

– Прави је момак и професионалац, изаћи ће да поприча са вама. Не сумњајте у њега. Можда га људи који брину о њему саветују тако. Прича се о десетинама или о стотини милиона евра, није се лако изборити са тим. Ставите се у његову кожу. Овде су сви да бране боје и грб Србије на СП. И они и ми желимо најбоље резултате. Имамо седам милиона селектора и стручњака. У Грацу вичу „Стојковићу, Мустафо“. Дајте да заборавимо клубове, да их подржимо јер смо сви српски фудбал. Кажу и да сам звездаш јер сам звао двојицу из Звезде. Не, ја сам „гробар“!

* Радоњић је био један од малобројних који је задовољио?

– Има будућност, оправдао је таленат, показао да има квалитет, али мора још много да ради. Сергеј је бисер, не српског, већ европског фудбала!

* Зашто нисте уигравали тим за Костарику?

– Многи су одиграли по 50 утакмица, борили се за финала, опстанак у клубовима… Нисам измислио топлу воду, нису играчи машине. И на аутомобилу мењаш уље, сервис после одређеног броја километара. Потребан је период у којем је важнији одмор.

Последњу проверу Србија има 9. јуна у Грацу са Боливијом, а Крстајић је најавио да би меч требало да почну момци који ће бити стартери на СП…

О ТРАЦИ, БАНЕТУ И ДЕКИЈУ..
МНОГО се фаме правило око траке, сада се прича о томе да ће Ивановићу бити онемогућено да по броју мечева у репрезентацији претекне Станковића…
– Причало се о траци, а ја сам пресекао и дао је Коларову. И то је крај. Сад око Декијевих наступа, а нема никакве приче на ту тему. Бане је потребан екипи, само да се растерети, а биће у екипи ако је здрав. Нема спекулација да је Станковић дошао овде да га Ивановић не би престигао по броју утакмица!

Ostavi poruku