SELEKTOR Mladen Krstajić poručio je juče srpskim novinarima u Gracu da ga glava boli otkako je postao selektor, ali da se nosi dobro sa svim problemima. I detaljno je analizirao mnoge stvari, posle skromnog izdanja „orlova“ u porazu od Čilea (1:0). Na konferenciju za medije stigao je biciklom…

– Iskreno – ništa! Svesno smo ušli da kombinujemo, ubacio mlade da osete atmsoferu u reprezntaciji. Do tri ujutro smo analizirali, znamo šta je dobro, a svesni smo i da je bilo više loših stvari. To su stvari koje neće da nas poljuljaju, stvari koje mogu da se poprave: bolja tranzicija, igra bez lopte, defanziva… Nisam zadovoljan, slabo smo odigrali, toga su svesni i igrači. Ne mogu da kažem da nisu hteli, da nisu imali volju i želju.

* Šta može da se izvuče pozitivno iz ovakvih utakmica?

– Temelj je dobra atmosfera. Podmladili smo reprezentaciju i pitanje je da li bi neko drugi pozvao ove mlade, perspektivne igrače, da idu na SP. Imaju kvalitet, zaslužili su i budućnost su srpskog fudbala. Najbintija je atmosfera, a stručni štab mora sve da upakuje i na najbolji način predstavi Srbiju u Rusiji. Videli smo šta moramo da korigujemo u narednom periodu.

* Kolarov je kapiten, a nije želeo, kao i Milinković-Savić i zamenik kapitena Matić, da daje ijave?

– Možda i vi nosite malo krivice što igrači daju ili ne daju izjave. Potrudiću se da svi budu na raspolaganju. Nisu ljuti na vas, ali hoće neki svoj mir. Morate da gledate i dvosmerno, i njihovu situaciju. Garantujem da će biti na raspolaganju. Osećaju pritisak, ali su pravi momci, shvatite da u nekim momentima neke informacije koje su stigle u javnost nisu bile u redu.

* Sergej još nije izašao pred novinare otkako je u reprezentaciji?

– Pravi je momak i profesionalac, izaći će da popriča sa vama. Ne sumnjajte u njega. Možda ga ljudi koji brinu o njemu savetuju tako. Priča se o desetinama ili o stotini miliona evra, nije se lako izboriti sa tim. Stavite se u njegovu kožu. Ovde su svi da brane boje i grb Srbije na SP. I oni i mi želimo najbolje rezultate. Imamo sedam miliona selektora i stručnjaka. U Gracu viču „Stojkoviću, Mustafo“. Dajte da zaboravimo klubove, da ih podržimo jer smo svi srpski fudbal. Kažu i da sam zvezdaš jer sam zvao dvojicu iz Zvezde. Ne, ja sam „grobar“!

* Radonjić je bio jedan od malobrojnih koji je zadovoljio?

– Ima budućnost, opravdao je talenat, pokazao da ima kvalitet, ali mora još mnogo da radi. Sergej je biser, ne srpskog, već evropskog fudbala!

* Zašto niste uigravali tim za Kostariku?

– Mnogi su odigrali po 50 utakmica, borili se za finala, opstanak u klubovima… Nisam izmislio toplu vodu, nisu igrači mašine. I na automobilu menjaš ulje, servis posle određenog broja kilometara. Potreban je period u kojem je važniji odmor.

Poslednju proveru Srbija ima 9. juna u Gracu sa Bolivijom, a Krstajić je najavio da bi meč trebalo da počnu momci koji će biti starteri na SP…

O TRACI, BANETU I DEKIJU..
MNOGO se fame pravilo oko trake, sada se priča o tome da će Ivanoviću biti onemogućeno da po broju mečeva u reprezentaciji pretekne Stankovića…
– Pričalo se o traci, a ja sam presekao i dao je Kolarovu. I to je kraj. Sad oko Dekijevih nastupa, a nema nikakve priče na tu temu. Bane je potreban ekipi, samo da se rastereti, a biće u ekipi ako je zdrav. Nema spekulacija da je Stanković došao ovde da ga Ivanović ne bi prestigao po broju utakmica!

Ostavi poruku