Јуче je дипломе добило 169 студената Педагошког факултета а међу њима су се неки истакли својим изузетним трудом и резултатима. На свечаности су уручени пригодни поклони студентима генерације Дејану Обреновићу, Мири Јовановић, Ради Сандић, Дијани Половини и Љубинки Симић.

Поводом јубилеја, 25 година постојања Педагошког факултета,  за немјерљив допринос у наставној, научној, умјетничкој, културној и спортској дјелатности, Педагошки факултет додјелио је плакете професорима који су својим преданим радом оставили неизбрисив траг у нашој академској заједници емеритусу проф. др Митру Новаковићу, проф. др Стеви Пашалићу, Проф. др Цвијетину Ристановићу, проф. др Пери Спасојевићу, Проф. др Миладину Лукићу, проф. др Миленку Ћурчћу, проф. др Десанки Тракиловић и постхумно проф. др Бранку Савићу.

Педагошки факултет не би био то што јесте да нема несебичну подршку и сарадњу градова и општина из окружења и овом приликом Факултет им се на симболичан начин захвалио.

Осим представника академске заједнице, професора и сарадника нашег Факултета свечаности су присуствовали и проректори Универзитета у Источном Сарајеву, декани, продекани и представници других факултета Универзитета, представници јавних установа, као и представници средњих и основних школа и дјечијих вртића са  којима Факултет има изузетну сарадњу.

У обраћању дипломантима, декан Педагошког факултета, професор др Далибор Стевић честитао им је на упорности и залагањуи пожелио да стечено знање успјешно примјењују у свом будућем раду.

Поред декана присутнима се обратио и ректор Универзитета у Источном Сарајеву, проф. др Стево Пашалић.

Поводом овог значајног јубилеја студенти и професори су приредили богат културно-умјетнички програм, у коме су учествовали чланови секција хора, оркестра и фолклора Педагошког факултета у Бијељини.

Након додјеле диплома услиједило је заједничко фотографисање, а затим свечана вечера у Етно Селу „Станишићи“ у сали „Волга“.

Ostavi poruku