Preko 300 budućih učitelja i vaspitača, studenata iz Bijeljine, Leposavića, Vranja, Užica, Beograda, Jagodine, Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Sombora i Subotice proteklog vikenda okupila je „Učiteljijada 2018“, čije je ovogodišnji domaćin bio Pedagoški fakultet i grad Bijeljina. Imajući u vidu izuzetan značaj sportskih aktivnosti naročito kod djece u razvoju, studenti ističu da će u svom pedagoškom radu poseban akcenat stavljati upravo na ovu vrstu aktivnosti.

Sjajnu sportsku formu i vatreni sportski duh pokazali su studenti na terenima odbojke, košarke, fudbala, stonog tenisa, te u šahu i besjedništvu.

Svi studenti, koji su bili smješteni u Etno selu Stanišići, oduševljeni su toplim dočekom i samom organizacijom ovogodišnje Učiteljijade.

“Kolege iz Bijeljine su nas dočekale kao nijedan domaćin do sada”, rekao je Nenad, student druge godine Pedagoškog fakulteta u Somboru.

Studentkinja Tamara sa Učiteljskog fakulteta u Beogradu ističe da joj je ova Učiteljijada jedno prelijepo iskustvo i da je prezadovoljna organizacijom kao i samim ambijentom koji pruža Pedagoški fakultet u Bijeljini.

Dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini prof. dr Dalibor Stević izrazio je zadovoljstvo kako je protekla sama manifestacija, zahvalio se firmi „Leader d.o.o.“ iz Bijeljine na saradnji i pomoći u realizaciji Učiteljijade, medijima koji su propratili sve aktivnosti, poslovodstu gradske dvorane, Ekonomske škole i Gimnazije, muškom i ženskom odbojkaškom klubu Radnik, KK Feniks kao i svojim studentima i profesprima koji su pomogli organizaciju. Posebno se zahvalio gostima što su se odazvali u tako velikom broju u nadi da iz Bijeljine nose samo najbolje utiske.

Ostavi poruku