Nakon pogibije dva strana radnika, od kojih je jedan bio hrvatski državljanin, sindikati u brodogradilištu u italijanskom gradu La Specija najavili su za srijedu opšti štrajk.

Za to vrijeme nastavlja se istraga o pogibiji radnika, od kojih je jedan Dragan Zekić, hrvatski državljanin porijeklom iz BiH, kojeg su poklopile i usmrtile metalne ploče u brodogradilištu u vlasništvu “Antonini” grupe, istočno od grada La Specija, u regiji Ligurija.

O nesreći na radu saopštila je italijanska policija koja je izašla na mjesto događaja zajedno s Inspekcijom rada i vatrogascima, gdje su zatekli stravičan prizor – radnici su bili doslovno polomljeni metalnim pločama.

Dragan Zekić imao je 56 godina, živio je u provinciji Trevisi, a radio je za kompaniju iz “Trevie”, kojoj je brodogradilište u La Speciji povjerilo rad na molovima.

Ujedinjeni sindikati La Specije proglasili su osam sati opšteg štrajka, koji su nazvali “Prokleti štrajk”, kako bi protestirali zbog pogibije na radu.

– Zaustavite masakr, dovoljno s mrtvima na poslu! – poruka je tri sindikata, koji zahtijevaju strožije kontrole na gradilištima.

Ostavi poruku