U ORGANIZACIJI KOMPANIJE „LEADER“ D.O.O. I PEDAGOŠKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U ISTOČNOM SARAJEVU U BIJELJINI JE 12. I 13. MAJA ODRŽANA MANIFESTACIJA „UČITELJIJADA 2018“ KOJA JE OKUPILA VIŠE OD 500 UČESNIKA IZ ZEMLJE I REGIONA.

U okviru ove tradicionalne sportsko-edukativne manifestacije, koja se po prvi put održala u Bijeljini, takmičari su se nadmetali u  šest sportskih vještina: odbojka, futsal, košarka, šah, stoni tenis i besjedništvo.

Organizatori „Učiteljijade“ su istakli da, s obzirom da je učiteljski poziv temelj daljeg obrazovanja, ovakvi susreti studenata i njihovih profesora  u velikoj mjeri služe za razmjenu iskustava u dosadašnjem radu.

Na svečanom otvaranju manifestacije rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Stevo Pašalić rekao je da je kvalitet učiteljske profesije od nemjerljivog značaja za društvo jer su učitelji neko sa kim se prvo susreću najmlađe generacije i oni ih dalje usmjeravaju na više nivoe obrazovanja.

Dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini prof. dr Dalibor Stević istakao je da na ovogodišnjoj manifestaciji, pored studenata iz Bijeljine, po prvi put učestvuju i studenti Filozofskog fakulteta iz Pala i iz Banjaluke.

Važno je napomenuti da se Učiteljijada organizuje od kako su osnovani  učiteljski fakulteti, a osim duge tradicije, ona je i obavezna u skladu sa Bolonjskom deklaracijom i novim Zakonom o obrazovanju, kako bi se moglo pristupiti analizi i razmjeni iskustava iz oblasti pristupa izučavanja studijskih smjerova i oblikovanje osnovnog obrazovanja za dalji rad u praksi.

Pedagoški fakultet u Bijeljini svake godine isprati od 160 do 200 svršenih studenata sa tri studijska programa: razredna nastava, predškolsko vaspitanje i nastavnici tehničkog i informatike. Ova godina je značajna, ne samo po prvoj organizovanoj Učiteljijadi u Bijeljini, nego i po jubileju – 25 godina rada Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ostavi poruku