БИВШИ директор ФБИ Џејмс Коми, у књизи коју ће ускоро објавити, оштро критикује америчког председника Доналда Трампа за неетичко понашање и непоштовање истине, а описује га као „окорелог лажова“ и „мафијашког шефа“ који земљом руководи због личног ега.

Књига „Велика лојалност – истине, лажи и вођство“, која ће бити објављена идуће недеље, написана је на основу Комијевих јавних изјава и писаних саопштења о његовим контактима с Трампом и растућој забринутости због Трамповог интегритета, али садржи и личне опаске о Трампу.

– Председнички мандат Доналда Трампа умногоме угрожава оно што је добро у овој земљи – пише Коми, који Трампову администрацију описује као „шумски пожар“.

За Трампа Коми каже да покушава да помути границу између спровођења закона и политике, а наводи и да га је Трамп лично притискао у вези са истрагом о мешању Русије у америчке председничке изборе.

На личном нивоу, Коми тврди да је Трамп више пута од њега тражио да размотри покретање истраге о оптужбама да су Трамп и руске проститутке уринирали у кревету у московском хотелу, како би се доказало да је то лаж. Коми каже да је председник највероватније желео да се о тим наводима спроведе истрага како би своју супругу Меланију уверио да је то лаж.

Трамп је Комија сменио у мају 2017.

Ostavi poruku