BIVŠI direktor FBI Džejms Komi, u knjizi koju će uskoro objaviti, oštro kritikuje američkog predsednika Donalda Trampa za neetičko ponašanje i nepoštovanje istine, a opisuje ga kao „okorelog lažova“ i „mafijaškog šefa“ koji zemljom rukovodi zbog ličnog ega.

Knjiga „Velika lojalnost – istine, laži i vođstvo“, koja će biti objavljena iduće nedelje, napisana je na osnovu Komijevih javnih izjava i pisanih saopštenja o njegovim kontaktima s Trampom i rastućoj zabrinutosti zbog Trampovog integriteta, ali sadrži i lične opaske o Trampu.

– Predsednički mandat Donalda Trampa umnogome ugrožava ono što je dobro u ovoj zemlji – piše Komi, koji Trampovu administraciju opisuje kao „šumski požar“.

Za Trampa Komi kaže da pokušava da pomuti granicu između sprovođenja zakona i politike, a navodi i da ga je Tramp lično pritiskao u vezi sa istragom o mešanju Rusije u američke predsedničke izbore.

Na ličnom nivou, Komi tvrdi da je Tramp više puta od njega tražio da razmotri pokretanje istrage o optužbama da su Tramp i ruske prostitutke urinirali u krevetu u moskovskom hotelu, kako bi se dokazalo da je to laž. Komi kaže da je predsednik najverovatnije želeo da se o tim navodima sprovede istraga kako bi svoju suprugu Melaniju uverio da je to laž.

Tramp je Komija smenio u maju 2017.

Ostavi poruku