Насловна Босна и Херцеговина Бакир опет звецка оружјем

Бакир опет звецка оружјем

0

Оштре реакције из Републике Српске на изјаве муслиманског члана председништва БиХ. Најава да ће заокружити производњу муниције ратнохушкачка је порука

ИЗЈАВА Бакира Изетбеговића, председавајућег Председништва БиХ и лидера СДА – да БиХ неће трошити новац на куповину ракетних система и авиона, али да ће заокружити производњу муниције за тржиште, као и за не дај боже, како је рекао – политичари из Српске сматрају још једним звецкањем оружјем.

– Радићемо покретну хаубицу, пушку смо већ направили, радићемо дронове, заокружићемо производњу сваке врсте муниције. Радићемо то за тржиште, али и за не дај боже – рекао је Изетбеговић на обележавању 13-годишњице Другог пешадијског пука ОС БиХ и 26-годишњице Армије РБиХ на шехидском мезарју Ковачи.

Прочитајте још: Изетбеговић: Заокружићемо производњу оружја ‘за не дај боже’;

Додик: Изетбеговић шаље ратнохушкачке поруке

Милорад Додик, председник РС, Изетбеговићеву изјаву сматра ратнохушкачком, која води ка конфликту. Он је позвао Младена Иванића, српског члана Председништва БиХ, да реагује, али сматра да се Иванић показује слабим у заштити интереса РС.

Додик је нагласио да би свака Изетбеговићева акција која подразумева оружје била нелегитимна, односно да легитимитет немају његови снови о рату, и додаје да једино РС има легитимну надлежност над одређеном оружаном структуром, односно својом полицијом.

– Да смо изгубили полицију и да се нисмо одлучно борили за њен статус, данас не би било ни РС. То је био део пројекта, и будући да се ово није десило, Изетбеговић сада сања друге снове, али брзо одлази у прошлост – нагласио је Додик.

Прочитајте још: Изетбеговић: Вучић неће дестабилизацију, Додик уноси немир

Потпредседник СНСД Никола Шпирић рекао је да Изетбеговић не говори упразно и да његова прича није безопасна, као и да би Иванићу било боље да преко кадра који је именовао на важне позиције у обавештајном и безбедносном сектору провери где су се школовали појединци из те наменске индустрије.

– Од ових ратнохушкачких изјава Изетбеговића не треба ни зазирати, нити оне треба да служе да се заплаши народ, него управо да се спрече могуће злоупотребе и сам однос према оваквим питањима – рекао је Шпирић.

ПОЗИВ НА СУКОБЕ

ПОТПРЕДСЕДНИК НС РС Ненад Стевандић изјавио је да је лидер муслимана Бакир Изетбеговић до сада у БиХ највише пута позивао на ратни сукоб, што говори да је човек опасних намера.

– Изјава да ће БиХ заокружити производњу муниције за тржиште, али и за не дај боже, потврда је да се његови следбеници озбиљно припремају и да је оружје њихова опција – рекао је Стевандић, и истако да Бакир у иступима највише помиње реч рат, што је забрињавајуће.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version