Snježne padavine koje su tokom noći zahvatile veći dio Republike Srpske i Federacije BiH znatno su otežale saobraćaj, a kolovozi su zasnježeni na svim dionicama u višim predjelima, posebno na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Bijeljina-Tuzla, Vlasenica-Han Pijesak, Foča-Gacko.

Zasnježeni su i putni pravci Kotor Varoš-Teslić, preko prevoja Borja, Tuzla-Karakaj, preko Crnog Vrha, Podromanija-Ljubogošta, preko Romanije, Pale-Jahorina i Sarajevo-Foča, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na regionalnom putu Ulog-Klanci, preko prevoja Morine, saobraćaj je zbog visokih snježnih smetova potpuno obustavljen, a regionalni put Ćesim-Luka-Pridvorci, kao i prevoj Trusina, uskoro bi trebalo da budu prohodni.

„Na putnom pravcu Dobro Polje-Miljevina vozači treba da paze na česta obrušavanja snježnih lavina na kolovoz“, navedeno je u saopštenju.

Zbog izlivanja rijeke Save u mjestima Gašnica i Bistrica, na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, saobraćaj je potpuno obustavljen.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Novi Grad u mjestu Dragotinja, došlo je do oštećenja lijeve saobraćajne trake iz pravca Prijedora.

Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, vozila prolaze naizmjenično jednom trakom.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, posebno na pravcima Karanovac-Kneževo- Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik-Konjević Polje, Karakaj-Caparde, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Na regionalnom putu Površnice-Lopare teretna vozila preusmjerena su na pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Sa ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu „9. januar“ Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćanja u području petlji „Prnjavor“ i „Johovac“, kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do izgradnje kompletne dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora, Šćepan Polje, zabranjen je prolazak za sva vozila teža od 16 tona.

Zbog snježnih padavina potpuno je obustavljen saobraćaj na putnim pravcima Livno-Šuica-Kupres i Glamoč-Mliništa. Na širem području Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča i Grahova duva jak vjetar koji stvara snježne nanose.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama kroz usjeke – Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Bugojno-Novi Travnik.

Ostavi poruku