Начелник општине Сребреница Младен Грујичић потписао је данас уговор са предсједником Ротари клуба из овог мјеста Недељком Симићем о заједничком финансирању финалне обнове зграде Дома здравља предвиђене вриједности 125.000 долара.

Уговором је дефинисано да ће 70 одсто тог износа обезбиједити Ротари клуб у сарадњи са партнерима из Аустрије, а са 30 одсто средстава учествоваће општина и тиме би требало да се коначно обави финална спољна реконструкција и обнова Дома здравља, те лабораторија.

Овај пројекат ће обухватити обнову крова, постављање топлотноизолационе фасаде на цијелом објекту, у складу са стандардима енергетске ефикасности, те реновирање и занављање опреме за лабораторију, као и обуку менаџмента и медицинског особља.

Дио унутрашњости сребреничког Дома здравља реновиран је прошле године средствима Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и уз подршку општине.

Симић је рекао да ће, осим обезбјеђења средстава за обнову сребреничког Дома здравља, Ротари клуб од наредне седмице почети да уручује по један оброк за 90 социјално угрожених домаћинстава и појединаца са подручја сребреничке и братуначке општине.

Ostavi poruku