U Sarajevu će danas biti održani sastanak ministara spoljnih poslova regiona i Ministarska konferencija Fonda za zapadni Balkan.

Teme ministarskog sastanka su strategija za vjerodostojnu perspektivu proširenja i jačanje angažmana EU sa zapadnim Balkanom, realizacija rezultata Samita u Trstu i priprema za samit o zapadnom Balkanu u Londonu, najavljeno je danas iz Ministarstva inostranih poslova /MIP/ BiH, koje će biti domaćin ovih skupova u hotelu „Holidej“.

Uvodno izlaganje će održati ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak od 11.15 časova.

Sastanku će prisustvovati ministri spoljnih poslova zapadnog Balkana, ministar spoljnih poslova Bugarske Ekatarina Zaharijeva, glavni direktor Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson, državni ministar za Evropu i Ameriku u MIP-u Velike Britanije Alan Dankan, direktor za zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelina Ajhorst i glavni sekratar Savjeta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Nakon ovog sastanka, u 12.45 časova počeće konferencija na kojoj će se novinarima obratiti Crnadak, Zaharijeva i Danijelson.

Ministarski sastanak biće završen radnom večerom u hotelu „Termag“ na Jahorini.

Od 15.00 časova MIP BiH biće domaćin i ministarske konferencije Fonda za zapadni Balkan na kojoj će učestvovati i izvršni direktor Fonda za zapadni Balkan Đerđ Mira.

Nakon Crnatkove uvodne riječi, biće predstavljen izvještaj o aktivnostima Fonda za zapadni Balkan, sa posebnim naglaskom na završeni prvi krug evaluacije na predložene projekte, au planu je i razmjena mišljenja o mogućem povećanju godišnjih doprinosa.

Nakon završetka ministarske konferencije Fonda za zapadni Balkan biće objavljeno saopštenje.

Ostavi poruku