Насловна Босна и Херцеговина Наставак суђења за убиство дјечака Слободана Стојановића

Наставак суђења за убиство дјечака Слободана Стојановића

0

У Суду БиХ данас ће бити настављено суђење Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за свирепо убиство дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника.

Тужилаштво БиХ терети Елфету Весели да је, као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, такозване Армије БиХ у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село, на подручју Каменице.

Према оптужници, она је дјечака убила на најсвирепији начин тако што му је, док је био на бициклу, пришла с леђа и заклала га ножем.

У оптужници је наведено да је Сакиб Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дјело, али није предузео мјере да буде кажњена.

На рочишту одржаном 6. марта, тужилац Тужилаштва БиХ Мирослав Јањић рекао је да сумња да је предложени вјештак одбране Мартин Франчешевић пристрасан и да се против њега води истрага за ратне злочине против Срба на подручју Брчког.

Јањић је уочио да је вјештак био присутан на посљедња три рочишта у овом предмету, те навео да је запослен у федералном Министарству за борачка питања гдје је ангажован и оптужени Халиловић, наводећи да су у контакту и да заједно присуствују састанцима.

Одбрана Сакиба Халиловића најавила је да ће у доказном поступку саслушати четири свједока и једног вјештака, те уложити знатан број материјалних доказа.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version