Nekadašnji vođa terorističke organizacije Oslobodilačka vojska Kosova i premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj pohvalio je ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragana Mektića, nazvavši ga „političarem budućnosti koji ima izuzetne lične kvalitete i predstavlja izuzetnog političara“, prenosi portal „Govori Srbija“.

„Nama na Kosovu političari poput Mektića daju nadu da će svojim već provjerenim radom doprineti da BiH što pre prizna nezavisnost Kosova te da se uvede bezvizni režim za građane Kosova za ulazak u BiH“, navodi portal „Govori Srbija“, pozivajući se na kosovske portale.

Haradinaj smatra da teška vremena kao što su ova traže ljude poput njega i Mektića jer se, kako kaže, ne boje nikoga i ničega.

„Imam osjećaj da gospodin Mektić radi vrijedno i dostojno i ne čudi me da ima velike simpatije i nas Albanaca, jer nam uliva optimizam, posebno što se suprostavlja velikosrpskoj politici Milorada Dodika“, rekao je Haradinaj.

On je najavio da će ovih dana uputiti i zvaničan poziv Mektiću da posjeti takozvanu državu Kosovo da bi razmijenili iskustva i dogovorili se o daljoj saradnji, prenose kosovski portali na koje se poziva portal „Govori Srbija“.

„Predložiću mu da moja partija Alijansa za budućnost Kosova i stranka SDS, čiji je član Mektić, potpišu sporazum o međusobnoj saradnji. Moje emisare po tom pitanju već sam poslao u Sarajevo. Vrijeme je da se prošlost ostavi po strani i da sarađujemo, a to ja i Mektić možemo, jer dijelimo iste vrijednosti“, istakao je Haradinaj.

Ostavi poruku