Српска и Србија настављају сарадњу на започетим заједничким енергетским пројектима, а Србија је препознала потребу чврстог повезивања са Републиком Српској закључено је на заједничком састанку предсједница Влада Србије и Српске Ане Брнабић и Жељке Цвијановић којем је присуствовао и предсједник Српске Милорад Додик.

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да захваљујући фискалној дисциплини претходне Владе коју је водио Александар Вучић, Србија има снагу и могућност да помогне општинама и градовима у Републици Српској.

– Разговоре даље настављамо о заједничким енергентским пројектима, закључила је Брнабићева.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић казала је да је неопходно што прије у функцију ставити мост “Братољуб“ између Братунца и Љубовије.

– Имаћемо и заједничке активности са Србијом и у сектору енергетике, туризма и развоја прекограничне сарадње, додала је Цвијановићева.

У 14.00 часова у Банском двору планирана је стручна конференција под називом „Енергетска сувереност – Бањалука као регионални центар“ којој ће присуствовати премијерка Српске Жељка Цвијановић, премијерка Србије Ана Брнабић, министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, те градоначелник Бањалуке Игор Радојичић. Пренос конференције на РТРС-у.

Ostavi poruku