Srpska i Srbija nastavljaju saradnju na započetim zajedničkim energetskim projektima, a Srbija je prepoznala potrebu čvrstog povezivanja sa Republikom Srpskoj zaključeno je na zajedničkom sastanku predsjednica Vlada Srbije i Srpske Ane Brnabić i Željke Cvijanović kojem je prisustvovao i predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da zahvaljujući fiskalnoj disciplini prethodne Vlade koju je vodio Aleksandar Vučić, Srbija ima snagu i mogućnost da pomogne opštinama i gradovima u Republici Srpskoj.

– Razgovore dalje nastavljamo o zajedničkim energentskim projektima, zaključila je Brnabićeva.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović kazala je da je neophodno što prije u funkciju staviti most “Bratoljub“ između Bratunca i Ljubovije.

– Imaćemo i zajedničke aktivnosti sa Srbijom i u sektoru energetike, turizma i razvoja prekogranične saradnje, dodala je Cvijanovićeva.

U 14.00 časova u Banskom dvoru planirana je stručna konferencija pod nazivom „Energetska suverenost – Banjaluka kao regionalni centar“ kojoj će prisustvovati premijerka Srpske Željka Cvijanović, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, te gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. Prenos konferencije na RTRS-u.

Ostavi poruku