Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su odnosi Srbije i Republike Srpske nikad bolji, naročito kada je riječ o ekonomskoj saradnji.

Brnabićeva, koja danas predvodi delegaciju Srbije u radnoj posjeti Banjaluci, istakla je da je u proteklih 10 mjeseci robna razmjena uvećana za 10,7 odsto.

Ona je podsjetila i da je Srbija dala podršku Republici Srpskoj od 10 miliona evra i da je na inicijativu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Srebrenici donirano pet miliona evra.

Brnabićeva je za televiziju „Pink“ rekla da su ta sredstva korištena i za rekonstrukciju vrtića, škola, i puteva.

„Prošle godine Vlada Srbije je podržala Fond solidarnosti za lečenje dece u inostranstvu, donacijom od 250.000 evra“, podsjetila je ona.

Brnabićeva je naglasila da je važna podrška i saradnja firmi i da će iz tog razloga danas posjetiti i pružiti podršku preduzeću „Eko-toplana“.

Premijer Srbije će se u Banjaluci sastati sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović, najavljeno je ranije iz Vlade Srbije.

U delegacija Srbije nalaze se ministri rudarstva i energetike Aleksandar Antić i zaštite životne sredine Goran Trivan, te predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Premijer Srbije i članovi delegacije prisustvovaće svečanoj promociji i otvaranju „Eko-toplane“ u Banjaluci.

Ostavi poruku