Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да су односи Србије и Републике Српске никад бољи, нарочито када је ријеч о економској сарадњи.

Брнабићева, која данас предводи делегацију Србије у радној посјети Бањалуци, истакла је да је у протеклих 10 мјесеци робна размјена увећана за 10,7 одсто.

Она је подсјетила и да је Србија дала подршку Републици Српској од 10 милиона евра и да је на иницијативу предсједника Србије Александра Вучића, Сребреници донирано пет милиона евра.

Брнабићева је за телевизију „Пинк“ рекла да су та средства кориштена и за реконструкцију вртића, школа, и путева.

„Прошле године Влада Србије је подржала Фонд солидарности за лечење деце у иностранству, донацијом од 250.000 евра“, подсјетила је она.

Брнабићева је нагласила да је важна подршка и сарадња фирми и да ће из тог разлога данас посјетити и пружити подршку предузећу „Еко-топлана“.

Премијер Србије ће се у Бањалуци састати са предсједником Владе Републике Српске Жељком Цвијановић, најављено је раније из Владе Србије.

У делегација Србије налазе се министри рударства и енергетике Александар Антић и заштите животне средине Горан Триван, те предсједник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Премијер Србије и чланови делегације присуствоваће свечаној промоцији и отварању „Еко-топлане“ у Бањалуци.

Ostavi poruku