Водостај ријеке Сане у Приједору, у последња четири часа стагнира и тренутно износи 454 центиметра, што је за 34 центиметра изнад критичне тачке.

Заплављено је стотинак кућа у насељима Тукови, Рашковац, Брезичани и Гомјеница.

У Костајници је ноћас проглашено ванредно стање, јер је водостај ријеке Уне прешао критичну границу од 450 центиметара, а грађани су упозорени да материјална добра и стоку склоне на сигурно, рекао је Срни портпарол општине Александар Пашић.
Према његовим ријечима, водостај ријеке Уне у Костајници и даље расте и према мјерењима у 8.00 часова износи 455 центиметара, што је за један центиметар више у односу на водостај у 7.00 часова.

„У Улици Ранка Шипке угрожено је 11 стамбених објеката, сви су одбрањени у току ноћи, али су помоћни објекти полављени. Ангажовали смо људство, механизацију и пумпе за испумпавање воде, а у пуњењу врећа помагали су и волонтери“, навео је Пашић.

Он је рекао да је у току јучерашњег дана распоређено 1.500 врећа са пијеском око кућа у овом дијелу града, а синоћ је из Републичке управе Цивилне заштите допремљено још 1.500 врећа, којима су ноћас брањени најугроженији стамбени објекти.

Због излијевања Уне у прекиду је и саобраћај на

У Козарској Дубици водостаји су мало повећани.

Због излијевања Уне, али и надирања подземних вода заплављено је десет кућа у дубичком насељу Шпиља и селу Шеварлије.

Због оштећења у прекиду је и путна комникација Козарска Дубица – Моштаница. У Новом Граду водостаји Уне и Сане тренутно стагнирају.

Због излијевања Сане и даље су непроходни путни правци Благај – Витасовци, Благај – Радомировац, Благај – Дворна и Урије – Шућа.

Како сазнајемо од надлежних из Oдсјека цивилне заштите широм приједорске регије, охрабрује податак да узводно од критичних тачака, сви водостаји стагнирају.

Ostavi poruku