Američki vojnici u uniformi Odreda narodne samoodbrane sirijskih Kurda (JPG) mogli bi da postanu cilj operacije Oružanih snaga Turske u Siriji.

To je izjavio turski premijer Bekir Bozdag.

„Ako teroristi (JPG) ne napuste sirijski Mandžab počećemo vojnu operaciju u području Sirije, kao i u regionu istočno od rijeke Eufrat. Pritom, američki vojnici u uniformama JPG mogu da postanu ciljevi operacije naših Oružanih snaga“, izjavio je Bozdag za televiziju CNN Turk.

Bozdag je u srijedu pozvao Vašington da uloži napore kako bi sprečio sukob američkih i turskih vojnika na sjeveru Sirije. Prema njegovim riječima, Ankara radi sve kako bi se to izbjeglo, ali napore treba da preduzmu obije strane.

Turska je sinoć saopštila da je nedaleko od kurdske enklave Afrin u Siriji poginulo osam turskih vojnika. Pet vojnika, kako je navedeno u saopštenju, poginulo je u napadu na tenk turske vojske. U istoj oblasti poginula su još tri vojnika.

Od početka turske ofanzive „Maslinova grančica“ poginulo je 13 turskih vojnika i najmanje dvadeset četvoro njima bliskih boraca sirijske opozicije, prenosi „Sputnjik“.

Ostavi poruku