Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је вечерас да постоји могућност да социјалисти постану дио власти у Брчко дистрикту и да желе да допринесу већем развоју ове локалне заједнице.Ђокић је на изборној конференцији Општиског одбора СП-а у Брчком рекао да се дистрикт не развија онако како може и како би требало.

„Брчко је доживјело велику стагнацију у посљедњих осам година и изгубило велики број привредних колектива. Данас нема индустријску производњу ни близу оној коју је имало прије рата за разлику од других градова који су имали далеко теже ратне посљедице, па су успјели да се обнове“, рекао је Ђокић.

Он је навео да је очигледно да је у Брчком врло јак савез између СДС-а и СНСД-а, што је за њега, како каже, велико изненађење имајући у виду да су то двије политичке странке које су најоштрији супарници у Републици Српској и на нивоу БиХ.

Ђокић је рекао да је Брчко један од десет највећих градова у БиХ и да заслужује другачију политику, јер, како каже, ни близу није спремно за оно што треба да буде у будућности.

„Људи у локалној власти посљедњих година очигледно нису показивали вољу, а ни способност да обезбједе више радних мјеста, бржи и већи економски раст. То је разлог што се становништво одлива у далеко већем проценту него што је то у другим подручјима и крајње је вријеме да тај процес зауставимо“, сматра Ђокић.

Он каже да ће социјалисти у Брчком, без обзира да ли су власти или опозиција, дјеловати максимално конструктивно и да ће се борити за најбоље интересе грађана, што су и доказали.

„Већ десетак година обезбјеђујемо елекричну енергију у Брчком по веома повољној цијени и тиме смо направили уштеде грађанима од преко 27 милиона КМ. То смо учинили и ове године, мада нисмо имали обавезу“, истакао је Ђокић.

На изборној конференција Општинског одбора СП-а вечерас су изабрана 23 члана, који ће касније бирати предсједника брчанског одбора.

Члан Главног одбора СП-а у Брчком Зоран Кокановић рекао је да је посљедња изборна коференција социјалиста одржана у дистрикту, јер Брчко много значи тој партији, као и Републици Српској.

„Покушаћемо да се боримо на све начине да људима обезбједимо бољи живот и зауставимо одлазак младих“, рекао је Кокановић.

Ostavi poruku