„Ђавољи адвокати“ постају највеће звијезде САД које успјешно бране богате силоватеље, финансијске преступнике и убице, за шта добијају милионске хонораре. Најпознатији „ђавољи адвокат“ је Бењамин Брафман, бранилац холивудског продуцента Харвија Вајнштајна, којег многе жене туже за силовање и сексуално узнемиравање.

Брафман наплаћује своје услуге 500 долара по сату и углавном је успјешан.

Тако је ослободио познатог репера П Дидија (Шон Комбс), након што је оптужен за илегално посједовање оружја и покушај подмићивања.

Иако је више од стотину свједока из ноћног клуба видјело да су П Диди и његова пратња потегли оружје – Брафман је извојевао побједу на суду.

„Ђавољи адвокат“ спасио је робије и бившег директора ММФ-а Доминика Штрос-Кана, оптуженог за силовања.

Изопштени Харви Вајнштајн полаже своје наде у судници непобједивог Брафмана, који је већ почео да прикупља све интимне податке о особама које оптужују холивудског продуцента за силовања.

– Сви по Уставу имају право на најбољу могућу одбрану – одговорио је Брафман на питање новинара „како спава ноћу“.

Један од успјешних „ђавољих адвоката“ је и Брајан Џ. Фридман, који заступа глумца Кевина Спејсија, још једног оптуженог за сексуалне деликте, коме је каријера скоро уништена.

Фридмана називају и адвокатом индустрије забаве. Наводно, само Фридман и Спејсијева најужа породица знају гдје се након лијечења сакрио глумац, којег су за сексуална недјела оптужиле десетине мушкараца. Фридмана у кулоарима називају „морским псом са лицем дјетета“ и описују га као забавног и приступачног мушкарца који у Холивуду познаје све, али који ће на суду „одгристи руку“.

Бриљантни тактичар

Међу „ђавоље адвокате“ спада и звијезда „господског криминала“ Елкан Абрамович, адвокат чувеног глумца и режисера Вудија Алена. Он покушава да промијени јавно мњење и докаже да је наводе режисерове кћери Дилан Фароу о сексуалном злостављању, заправо, инструисала глумица Мија Фароу. Абрамовича амерички медији описују као „бриљантног тактичара“.

Ostavi poruku