Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да постоје одређени административни проблеми са стране БиХ у вези са отварањем моста Братунац-Љубовија.“

БиХ то спречава, Србија би то завршила“, рекао је Додик данас у Београду, гдје је разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем, са којим је присуствовао обиљежавању 40 година рада Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“.

Додик је истакао да је током састанка анализирано оно што је раније договорено и како напредују активности на завршетку моста у Братунцу.

„Обавијестио сам га како се остварују стратешки инфраструктурни пројекти“, рекао је Додик новинарима.

Он је честитао Институту „Дедиње“ јубилеј, додајући да очекује да се успјешна сарадња те институције са Републиком Српском настави.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је Додика упознао о разговорима које је у Истанбулу имао са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом и бошњачким чланом Предсједништва БиХ Бакиром Изетбеговићем, те да је позвао Додика да присуствује прослави Дана државности Србије на празник Сретење – 15. фебруара.

Предсједник Србије је нагласио да је било ријечи о реализацији започетих инфраструктурних пројеката и да ће сарадња Српске и Србије бити настављена.

Ostavi poruku