Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да је кроз доношење закона о акцизама и кроз реформску агенду утврђено да су акцизе намјенска средства за која се зна чему треба да служе.На питање новинара да прокоментарише тврдње Савеза за промјене да ће средства од акциза служити за „крпљење рупа у буџету“, Цвијановићева је новинарима у Прњавору рекла да је сет закона о акцизама дио реформи и да нема никакве друге приче у вези са тим.

„Одлучили смо се за реформу те врсте управо због тога што је на тај начин требало да се ослободе огромна средства, првенствено од Европске банке за обнову и развој. За ово су, прије свега, заинтересовани људи у ФБиХ, зато што су застале све активности које се односе на ‘Коридор Пет Це’ и неке друге ствари“, нагласила је Цвијановићева.

Предсједник Владе Српске је рекла да оно што је додато и модификовано на одређени начин јесте да се води рачуна о свим путевима и магистралним, регионалним и локалним, а не само ауто-путевима.

„Управо зато смо дефинисали да су корисници тих средстава ‘Аутопутеви’, односно ‘Аутоцесте’ или ‘Путеви и цесте“ у ФБиХ. То је сва прича у вези са акцизама“, закључила је Цвијановићева.

Ostavi poruku